Ce autonomie are, de fapt, Dacia Spring si cum se pozitioneaza fata de masinile rivale

Dacia Spring este prima masina electrica a producatorului de la Mioveni, asa ca era de asteptat ca acest automobil sa atraga atentia. Prima intrebare este legata de autonomie, asa ca astazi vom aborda acest subiect. Iata ce autonomie are Dacia Spring si cum se pozitioneaza fata de masinile rivale.

Ce autonomie are, de fapt, Dacia Spring si cum se pozitioneaza fata de masinile rivale

Cea mai mare noutate din gama Dacia este introducerea primului model electric al producatorului de la Mioveni si anume Spring. Bineinteles, cea mai mare curiozitate este legata de autonomia acestei masini electrice. Iata ce autonomie are si unde se pozitioneaza Dacia Spring fata de masinile rivale.

Ce pret va avea Dacia Spring?

Ei bine, cei de la Dacia nu au anuntat inca preturile, dar ne-au dat cateva detalii interesante legate de primul lor model electric. In primul rand, vom putea face o precomanda pentru noua Dacia Spring in primavara anului 2021. Tot atunci, modelul va intra in flota companiilor de car sharing, insa abia in toamna anului 2021 va putea fi achizitionata de persoanele fizice sau juridice.

Citeste si: 2021 Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway: tot ce trebuie sa stii despre noile modele

Mai stim ca va fi cea mai accesibila masina electrica de pe piata europeana, iar pretul va fi anuntat in curand. Totodata, bateria va fi inclusa in pretul masinii.

Surprinzator, Dacia Spring nu va fi produsa la Mioveni, ci in China. Bineinteles, nu este o pare surpriza, avand in vedere ca „fratele geama” Renault K-ZE este construit in acelasi loc. Pentru cei ce nu stiu, modelul K-ZE al celor de la Renault este un produs construit excluvis pentru piata din China si seama izbitor cu Dacia Spring.

Autonomia Dacia Spring si cum se pozitioneaza fata de rivali

Am ajuns si la capitolul autonomie. Trebuie sa stii ca autonomia medie in oras a modelului Dacia Spring este de 295 km, in timp ce autonomia medie mixta este de 225 km. Desigur, conform standardelor WLTP.

Dacia Spring vine cu un motor electric ce genereaza 44 cp si 125 km, iar capacitatea bateriei este de 26.8 kWh. O incarcare completa la o priza casnica (2.3 kW) se face in maximum 14 ore, in timp ce atunci cand folosim o priza AC de 3.7 kW este de sub 8 ore si jumatate. La o priza AC de 7.4 kW, incarcarea se face in maximum 5 ore. Cea mai rapida incarcare se face de la o priza DC de 30 kW, iar timpul de asteptare este de sub o ora pentru 80% din capacitatea bateriei.

Cu toate ca nu avem date despre pretul masinii, stim ca acesta se va situa sub 20.000 de euro. Astfel, vom putea sa comparam un pic autonomia Dacia Spring fata de rivali. Primul rival la care ne-am gandit a fost Volkswagen e-up!, iar autonomia acestui model este de 260 km. La fel se intampla si cu modelul Skoda CitigoE IV, care are aceeasi autonomie ca a fratelui german.

Un ultim model electric ce se apropie ca pret de Dacia Spring este Smart EQ ForTwo. Autonomia modelului nemtesc este de 170 km.

Dupa cum se poate vedea, Dacia Spring nu se face de ras in fata rivalilor, asa ca suntem extrem de curiosi sa vedem acest model pe strazile din Romania!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter