Caz scandalos la Constanta: sofer de autobuz, fotografiat de calatori in timp ce bea la volan

sofer de autobuz, fotografiat de calatori in timp ce bea la volan

Un caz scandalos a avut loc la inceputul acestei saptamani la Constanta, pe una dintre liniile orasenesti operate de RATC. Un sofer a fost fotografiat de calatori in timp ce consuma bauturi alcoolice la volan.

Soferul de 56 de ani a fost surprins de calatori band in timpul cursei dintr-o sticla de cidru, bautura alcoolică din mar. Imediat i-au facut poze, iar la prima oprire a autobuzului au coborat si i-au reprosat soferului incidentul. In loc de scuze, au fost serviti cu injuraturi garla, astfel ca au decis sa ia singuri masuri.

Calatorii au fost cei care l-au raportat pe sofer la Regia de Transport.

"Am fost sesizati ca un conducator auto de la noi ar fi consumat bauturi alcoolice la volan. S-a trimis echipajul de siguranta circulatiei care il avem in dotare, pentru cazuri de genul acesta. Este un eveniment extraordinar de grav la nivelul Regiei. Este prima data cand s-a intamplat un astfel de caz", a explicat Florin Chelu, seful autobazei RATC.

Echipajul sosit la fata locului l-au testat pe barbat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a aratat o alcoolemie de 0,04 miligrame de alcool pur in aerul expirat. Pus in fata faptului implinit, soferul a avut o explicatie cel putin halucinanta.

"Soferul a considerat ca acea bautura este un suc. Dar acel suc este un suc fermentat si contine alcool. Asa zice el, ca nu si-a dat seama", a mai declarat Florin Chelu.

Conducerea RAT Constanta a deschis o ancheta, iar barbatul risca sa ramana fara loc de munca.

"Pentru noi a fost foarte eficient faptul ca un prieten de-al meu a vazut imaginile pe Facebook si mi le-a trimis imediat. Eu am trimis rapid echipa de interventie cu alcoolmetrul, cu aparatul Drager. A oprit autobuzul, l-a pus sa sufle, a vazut ca are alcoolemie 0,04 ml/litru, l-a dat jos si l-a adus la Autobaza. Din fericire, lucrurile s-au intamplat rapid", a declarat si Bogdan Nita, directorul general al RAT Constanta.

Newsletter

Whatsapp