Cati kilometri dau, de fapt, inapoi samsarii atunci cand ”masluiesc” o masina second-hand. Care este media?

Samsarii care dau kilometrajul masinilor second hand inapoi sunt cosmarul oricarui cumparator. Totusi, am decis sa vedem cati kilometri dau acestia inapoi si care este media.

Cati kilometri dau, de fapt, inapoi samsarii atunci cand ”masluiesc” o masina second-hand. Care este media?

O masina cu kilometri dati inapoi nu reprezinta o noutate, pentru ca aceste lucruri se intampla frecvent. Am decis sa vedem cati kilometri dau inapoi samsarii si care este media pentru o masina second hand.

Ce arata rapoartele masinilor rulate pe care romanii vor sa le achizitioneze?

Atunci cand vor sa achizitioneze o masina, romanii cumpara rapoarte pentru masinile rulate pentru a se asigura ca automobilul este in regula. Masinile sunt cumparate de la dealeri, samsari sau persoane fizice, insa rapoartele indica faptul ca 22.8% dintre autovehiculele care sunt scoase la vanzare au avut reparatii ale caroseriilor.

Citeste si: Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW sau Audi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand

Desigur, asta nu este o tragedie, pentru ca nu ai cum sa detii o masina si sa nu treci printr-un accident mai usor sau mai grav, dar cei mai multi dintre romanii care vand un astfel de automobil ascund acest fapt pentru ca acesta scade considerabil valoarea masinii. Chiar daca unele incidente pot afecta serios siguranta, unii vanzatori aleg sa ascunda aceste evenimente.

Mai mult, pe perioada pandemiei de coronavirus (Covid-19), rapoartele descarcate de romani au crescut cu 34% fata de anul trecut.

Cati kilometri dau samsarii inapoi si care este media unei masini second hand?

Atunci cand vine vorba de kilometri dati inapoi suntem fruntasi, iar specialistii spun ca verificarile facute automat in bazele de date arata ca valoarea medie este de peste 59.000 de kilometri.

Vestile proaste continua, pentru ca specialistii afirma faptul ca cel putin o treime din masinile second hand sunt vandute cu kilometraj fals. Cumparatorii sunt si ei tepuiti pentru ca platesc, in medie, in jur de 2.000 de euro in plus pentru aceste masini. Pretul masinilor creste de obicei cu 15-20% dupa ce kilometrajul este dat inapoi.

Daca tot am vorbit de pret, trebuie sa mai mentionam faptul ca pretul mediu al masinilor rulate este de 12.000 de euro, ceea ce inseamna ca adaosul mediu la pret se situeaza intre 1.800 si 2.400 de euro. Poti cumpara masini ieftine direct de la sursa, iata 5 parcuri auto de masini second hand din Germania.

Ce modele prefera samsarii pentru a da kilometri inapoi?

Conform datelor, modelele BMW sunt preferate de samsari, urmate de Volkswagen, Audi sau Mercedes-Benz. Cea mai vanduta masina second hand, in Romania, a fost BMW Seria 3, iar lista continua cu Volkswagen Passat si Audi A4.

Pretul mediu cel mai mare este gasit la modelele Mercedes-Benz, in timp ce Dacia si Ford au un pret mediu de achizitie apropiat, si anume 5.425 euro, respectiv 6.328 euro.

Bineinteles, in Romania ajunge un mare volum cu masini vechi, intre 4 si 6 ani, urmate de cele intre 6 si 13 ani.

Acest studiu apartine celor de la CarVertical si a cuprins peste 200.000 de anunturi auto care au fost publicate in Romania anul trecut, adica in 2019. Iata care sunt si cele 5 masini second hand ieftine, care te fac sa pari bogat! Daca si tu vrei sa verifici masina prin CarVertical, o poti face aici!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter