Cati bani primesc angajatii de la uzina Dacia dupa ce au intrat in somaj tehnic

Cati bani primesc angajatii de la uzina Dacia dupa ce au intrat in somaj tehnic

Pandemia Coronavirus (Covid-19) a pus stapanire pe Romania asa ca multe fabrici si-au trimis angajatii acasa. Este si cazul Dacia, care a oprit productia si a trimis angajatii in somaj technic.

Dupa cum bine stim, Romania nu traieste o perioada foarte buna deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) si-a pus amprenta. Ca si rezultat, economia a scazut drastic si producatori ca Dacia au fost nevoiti sa isi trimita angajatii in somaj tehnic.

Ce salariu vor primi angajatii Dacia care au fost trimisi in somaj tehnic

Dacia, cea mai mare companie din Romania, a trimis 13.500 de angajati in somaj tehnic si a oprit de joi (19 martie) productia la uzina de la Mioveni. Conform declaratiilor oficiale, productia va fi oprita pana pe data de 5 aprilie, ca masura preventiva.

Citeste si: Cat ajunge sa coste cu adevarat o Dacia Logan daca o cumperi in leasing, cu tot cu dobanda

Compania are 14.000 de angajati! Cei ce au ramas sa lucreze sunt pompierii, paznicii si oamenii de la mentenanta. Conform contractului de munca, angajatii Dacia vor primi 85% din salarii. Desi nu multi angajati sunt de acord cu asta, sanatatea este mai importanta decat toate.

Cate cazuri de coronavirus exista la uzina Dacia?

Ion Iordache, reprezentant al sindicatului de la Automobile Dacia, a declarat ca nu exista niciun caz de Coronavirus (Covid-19), dar au fost angajati care au luat contact cu oameni care s-au intors in tara din zone cu probleme si care acum sunt in autoizolare la domiciliu.

Tot Ion Iordache a declarat ca aceasta criza va afecta compania Dacia destul de grav. Alte masuri de protectie vor fi deratizarile din aceasta perioada, in care in uzina nu lucreaza absolut nimeni.

Dacia nu este singura companie care opreste productia

Ca si Dacia, americanii de la Ford au decis sa opreasca productia la uzina de la Craiova tot din cauza epidemiei de Coronavirus (Covid-19). Bineinteles, astfel de masuri au fost luate la nivelul intregii Europe. Companii ca Nissan, Renault, Mercedes-Benz sau Toyota au anuntat oprirea productie pe fondul epidemiei.

Dacia Spring, prima electrica din portofoliul de la Mioveni

La inceputul acestei luni, Dacia a prezentat Spring, primul concept ce ne arata un pic din designul viitorului model electric al producatorului romanesc.

Conceptul seamana foarte mult cu Renault K-ZE, model electric pe care producatorul francez l-a lansat pe piata din China. Spring promite o autonomie de peste 200 de kilometri si vrea sa combine simplitatea, eficienta si accesibilitatea.

Faptul ca designul pe care il gasim pe Dacia Spring nu a surprins pe nimeni se datoreaza si grabei cu care constructorul de la Mioveni a trebuit sa iasa pe piata. De ce? Deoarece noul regulament european obliga compania sa se mentina sub un anumit prag mediu al emissilor la nivelul intregii flote.

VIDEOCLIPUL ZILEI