Cati bani castiga, de fapt, un sofer de la SPP care asigura transportul presedintelui si al prim-ministrului

V-ati intrebat probabil de multe ori cat de bine sunt platiti soferii SPP care asigura transportul inaltilor demnitari. Noi avem raspunsul!

La evenimente oficiale, parade sau in coloanele inaltilor demnitari, se afiseaza alaturi de cei mai importanti conducatori ai lumii. Imbracati elegant si tot timpul atenti la ceea ce se intampla in jur, soferii SPP reprezinta o parte extrem de importanta a organului de stat. Meseria le este plina de riscuri, lucreaza 7 zile din 7, 24 de ore din 24, dar si remuneratia este una pe masura.

Care este salariul unui sofer SPP si ce bonusuri incaseaza

Soferii Serviciului de Paza si Protectie sunt platiti cu 5.000 RON pe luna, insa veniturile lor reale sunt ceva mai mari. Tocmai datorita celor prezentate mai sus, respectiv faptului ca lucreza non stop.

Asadar, salariului lor lunar li se adauga bonusuri care le cresc considerabil veniturile. Pe langa bonurile de masa, acestia beneficiaza si de sporturile pentru weekend-uri lucrate si pentru sarbatori legale, dar si de bonusurile de risc aferente acestei functii.

Citeste si: Ce salariu au, de fapt, controlorii de trafic de la RAR?

Vorbim fara indoiala despre unii dintre cei mai bine platiti soferi din Romania. Si acesta nu este singurul aspect pozitiv al meseriei de sofer la Serviciul de paza si protectie. Ceea ce face meseria si mai placuta este faptul ca au ocazia sa conduca zi de zi bolizi de zeci de mii de euro.

Din punct de vedere al parcului auto, SPP este cea mai bine dotata companie de paza din Romania. Nici nu ar trebui sa ne mire acest lucru, luand in considerare importanta celor pe care ii conduc.

Ce masini de serviciu au soferii SPP

Nava amiral din flota SPP este un BMW Seria 5 G30, bolid care a ajuns in garajul Serviciului in urma cu aproape doi ani. Dar nu este un model obisnuit. Pe langa motorul V8 de 523 de cai putere, care ii permite sa accelereze pana la 100 km/h in mai putin de cinci secunde, specific tuturor modelelor G30, cel din garajul SPP beneficiaza si de scut antiglont.

Masina este una dintre cele trei blindate de lux achizitionate de SPP in anul 2018, care sunt folosite acum la transportul Presedintelui Romaniei, Klauss Iohannis, si al premierului Victor Orban.

In garajul Serviciului de Paza si Protectie se mai regasesc acum alte 128 de masini, achizitionate in 2016 in baza unor contracte publice scoase la licitatie. Statul roman a platit la acea vreme nu mai putin de 13.436.000 lei, fara TVA, echivalentul a peste 3 milioane de euro.

Au fost alesi patru castigatori, iar marele pot le-a revenit celor de la Porsche Romania, care a pus mana pe jumatate din bani. A urmat Renault, care a incasat si ea aproape un milion de euro, apoi BMW, cu jumatate de milion de euro. Cea de-a patra companie a fost Tiriac Auto, care a oferit serviciului modele diverse, de la mai multi producatori.

O astfel de achizitie era absolut necesara, au spus oficialii SPP la acea vreme, pentru ca parcul auto al companiei era extrem de invechit, majoritatea masinilor fiind cumparate inainte de 2007.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Inkas Armored Vehicle

Newsletter