Cat timp rezista un motor de Honda fara un gram de ulei si lichid de racire in comparatie cu motoarele Ford si Peugeot

Cu toate ca nu este recomandat absolut deloc sa folosesti un motor de masina fara un gram de ulei sau lichid de racire, iata ca cineva a testat acest lucru. Cat timp rezista un motor de Honda in comparatie cu unul de Ford sau Peugeot.

Cat timp rezista un motor de Honda fara gram de ulei si lichid de racire in comparatie cu motoarele Ford si Peugeot

Stim cu totii ca masinile japoneze sunt extrem de fiabile, dar oare ce se intampla atunci cand un motor de Honda este folosit fara un gram de ulei sau fara niciun pic de lichid de racire. Jurnalistii britanici au facut acest lucru si ne-au aratat diferenta in comparatie cu un motor de Ford sau Peugeot.

La cati kilometri se face schimbul de ulei la o masina?

In general, producatorii auto recomanda schimbul de ulei intre 16.000 si 25.000 de kilometri pentru o masina ce foloseste un motor diesel sau intre 12.000 si 24.000 de km pentru masinile cu motoare pe benzina.

Citeste si: Cum arata un motor V8 caruia nu i s-a schimbat niciodata uleiul in 150.000 de kilometri

Totusi, trebuie sa stiti ca schimbul de ulei este dictat de mai multi factori, iar cel mai important este stilul de condus al soferului. Daca ai un stil de condus sportiv, schimbul de ulei se face mai repede ca la masinile soferilor care conduc calm si nu accelereaza inutil masina.

Clima este si ea foarte importanta, pentru ca daca masina ta este condusa in conditii de frig, uleiul trebuie schimbat mai repede, deoarece motorul nu ajunge la temperatura optima de functionare. Si caldura excesiva face rau uleiului.

Si tipul de ulei este important, pentru ca sunt anumite uleiuri sintetice care au fost create special pentru a functiona la o gama larga de temperaturi. Nu un ultimul rand marca, modelul dar si anul de fabricatie trebuie luate in considerare pentru intervalele la care se schimba uleiul.

Cat rezista un motor Honda fara ulei sau lichid de racire?

Dupa cum spuneam, jurnalistii britanici au facut un experiment pentru a vedea cat rezista un motor de Honda fara ulei sau lichid de racire. Acestia au ales un model Honda Civic, un Peugeot 206 si un Ford Focus. Uleiul si lichidul de racire a fost scos de la toate vehiculele din acest test.

Pasul doi a constat in plasarea unui pietroi pe pedala de acceleratie, pentru fiecare model de masina. In acest fel, motorul era accelerat la maximum si rezistenta motoarelor era testata.

Primul model care a cedat a fost Ford Focus, dupa doar 20 de secunde. Peugeot 206 s-a declarat invins dupa 47 de secunde. Honda Civic a reprezentat o surpriza majora, pentru ca modelul japonez pur si simplu nu s-a dat batut.

Dupa ce a rezistat 2 minute accelerat la maximum, prezentatorul a decis sa incerce sa mearga cu masina. Nici stilul sportiv nu a invins motorul, pentru ca acesta pur si simplu refuza sa moara. Totusi, modelul japonez a cedat, insa i-au trebuit nu mai putin de 6 minute si 22 de secunde pentru a face acest lucru!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter