Banii nu pot rezolva chiar tot! Cat dureaza livrarea unui Koenigsegg in valoare de peste 2 milioane de euro?

Koenigsegg Agera RS

Ne parea rau de cei care au comandat recentul Model 3 de la Tesla pentru ca sunt nevoiti sa astepte doi ani pana la livrare? Ei bine, cea mai mare incercare pentru producatorul de masini suedez Christian von Koenigsegg este sa livreze cele mai noi modele in mai putin de 4-5 ani.

Cei interesati s-au inscris deja pe lista de cumparatori pentru Koenigsegg Regera si Koenigsegg Agera RS, in ciuda pretului (undeva peste 2 milioane de euro) si a timpului de asteptare (pana la o jumatate de deceniu). Conform producatorului, daca Koenigsegg ar putea livra masinile mai rapid, ar mari numarul clientilor.

Daca nu sunteti familiari cu aceasta marca, v-ati putea intreba de ce aceste masini sunt atat de speciale? De ce anumiti iubitori de masini sport cheltuiesc atatia bani si asteapta atatia ani pana la livrare? Iata o scurta descriere de pe site-ul oficial al companiei: "Noul Koenigsegg Regera este un hibrid special creat pentru a fi o alternativa de lux pentru modelele de curse... Noul Koenigsegg Agera RS este gandit pentru a fi o masina de curse, dar ramane perfecta si pentru folosirea regulata pe drumurile publice".

Koenigsegg Regera

Modelul Koenigsegg Regera va fi produs intr-un numar de doar 80 de unitati. Masina este propulsata de un motor bi-turbo V8 de 5,0 litri, cuplat la trei motoare electrice si un sistem de actionare directa, care inlocuieste transmisia conventionala. Rezultatul final: 1.500 de cai putere si o viteza maxima mai apropiata de 450 de km/h decat de 400.

Modelul ajunge la viteza de 400 de km/h in doar 20 de secunde. Daca va place sa ardeti cauciucurile, Koenigsegg sustine ca aceasta masina poate face o asemenea operatiune la 300 de km/h. Cum e posibil asa ceva? Inginerii producatorului au incercat sa explice aceste cifre, folosindu-se de matematica si fizica, intr-un videoclip oficial.

Koenigsegg Regera este plin de tot ce inseamna lux si performanta, printre care si lucruri care nu au aparut si nu apar pe nici o alta masina din clasa sa. De exemplu, datorita sistemului Autoskin, Regera este, in acest moment, prima masina robotizata din lume.

Koenigsegg Agera RS

Noul Koenigsegg Agera RS, care va fi construit in editie limitata de 25 de unitati (din care 10 au fost deja vandute inca din 2015), este o adevarata masina de curse pe care o poti conduce si pe drumurile publice. In varianta standard, masina poate fi alimentata chiar cu gaz. O versiune pe benzina este echipata cu un motor V8 bi-turbo de aluminiu, de 5,0 litri, care produce nu mai putin de 1.160 cai putere. Noul Agera RS are o cutie de viteze in 7 trepte, dotata si cu un mod auto.

O privire pe lista dotarilor de lux ale acestei masini ne duce cu gandul la scopul sau dublu: are covoare din piele, sac de depozitare pe acoperis, sistem de navigatie prin satelit, senzor de forta G, dar si mp3 player. Cumparatorii acestui model, fie ca-l vor conduce pe o pista sau pe drumurile publice, vor avea oportunitatea de a alege intre doua pachete: sasiu activ sau cu auto-nivelare, sasiu conectat 3G, pachete aerodinamice variate sau anularea activa a zgomotelor.

Ca o curiozitate, primul cumparator oficial al masinii din Statele Unite a cerut schimbare initialei in XS si aripi dorsale mai mari decat cele de pe modelul standard.

Ati devenit cumva interesati? Grabiti-va sa plasati comanda, modelele sunt limitate si aveti de asteptat livrarea acestor masini.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter