Cat de sigure sunt masinile care se parcheaza singure? Hyundai recheama modelele din 2020 in service din cauza sistemelor de parcare automata

Masinile care parcheaza singure sunt vazute ca o adevarata oaza de relaxare pentru cei care nu se descurca atat de bine la sofat. Dar totusi, cat de sigure sunt aceste modele? Hyundai recheama mai multe modele in service, din 2020, din cauza sistemelor de parcare automata.

Cat de sigure sunt masinile care se parcheaza singure? Hyundai recheama modelele din 2020 in service din cauza sistemelor de parcare automata

Cu toate ca nu suntem fanii masinilor autonome, am privit cu oarecare usurare introducerea sistemelor de parcare automata pe anumite automobile. De ce? Pentru ca se evitau eternele incidente din parcari, de unde plecam de multe ori cu zgarieturi de masini din cauza celor care nu se descurca atat de bine la sofat.

Totusi, sistemele de pe masinile care parcheaza singure, nu sunt atat de sigure... Dovada? Hyundai recheama modele din 2020 in service, din cauza sistemelor de parcare automata.

Ce modele Hyundai folosesc sistemele de parcare automata?

Modelele despre care vom vorbi in acest articol sunt Nexo si Sonata. Hyundai Sonata nu este oferita pe piata din Europa si face parte din lista acelor modele care nu se pot cumpara din Romania.

Citeste si: 10 masini de evitat pentru romanul de rand. Sunt paguba la buzunar!

Sonata a fost introdus pe piata de Hyundai in martie 2019, si reprezinta cea de-a 8-a generatie a binecunoscutului model. Inspirat de conceptul Le Fil Rouge, Sonata este unul dintre cele mai frumoase automobile oferite de producatorul sud-coreean. Pretul, pe piata din Statele Unite ale Americii, incepe de la $23,600.

Legat de celalalt model, Hyundai Nexo, vorbim iarasi despre un fruct interzis. De ce? Pentru ca vorbim despre un crossover electric pe hidrogen, ce are o autonomie de peste 600 de kilometri. Momentan, acest model este disponibil doar in California, la un pret de pornire de $58,735.

Nu confundati Nexo cu un model electric! Acesta poate fi alimentat cu hidrogen in doar 5 minute. Conform producatorului, modelul Nexo isi poate incalzi sistemul si este gata de rulare in doar 30 de secunde, la -30 de grade Celsius. Asa ca nu veti avea niciun fel de problema.

Care sunt modelele afectate de Remote Smart Parking Assist?

Sistemele de parcare automata (Remote Smart Parking Assist) sunt disponibile doar pe anumite modele Hyundai Sonata (2020) si Hyundai Nexo (2020).

Modelele rechemate in service au fost produse intre 22 octombrie 2019 – 20 martie 2020 (Hyundai Sonata) si 16 august 2019 – 18 februarie 2020 (Hyundai Nexo).

Ce probleme au modelele care parcheaza singure si cum se rezolva?

Problema cu aceste modele este destul de simpla: Remote Smart Parking Assist foloseste „fail safe”, o masura de siguranta care poate opri masina daca detecteaza probleme sau erori de la senzori.

In anumite cazuri, sistemul de siguranta nu se activeaza si vehiculul va continua sa ruleze pe ultima traiectorie memorata, chiar daca sistemul a detectat o eroare.

Se pare ca rezolvarea problemei este si ea destul de simpla. Odata ce modelul a ajuns in service, dealerii vor updata software-ul automobilului si problema va fi rezolvata.

11,870 de vehicule sunt afectate de aceasta eroare, iar producatorul sud-coreean va incepe rechemarea in service din 4 iunie 2020.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter