Cat costa, de fapt, ultimul model de Skoda Octavia in reprezentantele din Cehia, in comparatie cu Romania

Skoda Octavia, este si va ramane unul dintre cele mai apreciate modele din gama producatorului ceh. Dar cati dintre noi stiu cat costa, de fapt, acest model in reprezentantele din Cehia, in comparatie cu Romania?

Cat costa, de fapt, ultimul model de Skoda Octavia in reprezentantele din Cehia, in comparatie cu Romania

Cel putin in Romania, Skoda Octavia este unul dintre cele mai apreciate modele ale producatorului din Mlada Boleslav, iar vanzarile inregistrate la nivel european ne arata ca si strainii il apreciaza foarte mult.

Totusi, nu multi dintre noi stiu ce pret are ultima generatie Skoda Octavia in reprezentantele din Cehia, comparativ cu reprezentantele din Romania? Care este diferenta si ce trebuie sa stim?

Cand a fost prezentata prima generatie Skoda Octavia?

Povestea Skoda Octavia a inceput in anul 1996, atunci cand producatorul din Mlada Boleslav a introdus prima generatie (Typ 1U) a ceea ce se anunta a fi cel mai bine vandul model al sau. Pentru cei ce nu stiu, Octavia nu este un nume nou in gama producatorului, Skoda a mai produs un model ce purta acelasi nume intre 1959 si 1971.

Citeste si: La cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb III

Prima generatie a fost produsa intre anii 1996 si 2010. Faceliftul a sosit in anul 2000, insa modelul fara facelift a mai fost vandut si fabricat pana in 2004. In Germania dar si in alte tari din Europa de Vest, modelul a fost vandut ca Octavia Tour, in timp ce noile modele erau vandute ca Octavia.

Skoda Octavia a ajuns pe piata din India in anul 2002 si a avut un succes urias pentru ca 44.900 de unitati au fost vandute intre anii 2001 si 2010.

Modelul cu facelift a introdus a noua suspensie dar si un interior updatat. Mai mult, o versiune cu tractiune integrala a fost disponibila pentru modelele sedan si break.

A doua generatie Skoda Octavia (Typ 1Z), a fost introdusa in anul 2004, iar productia a continuat pana in 2013. Modelul folosea platforma A5 (PQ35) dezvoltata de grupul Volkswagen, aceeasi folosita si de Audi A3 (Mk2), VW Golf V, VW Jetta (Mk5) si Seat Leon (Mk2).

In India, a doua generatie a fost vanduta sub numele de Laura. Faceliftul a sosit in anul 2009, dupa ce a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris din anul 2008.

Cea de-a treia generatie Octavia (Typ 5E), a debutat in anul 2012, iar productia s-a terminat in anul 2020. Modelul imprumuta liniile de design de la conceptul VisionD.

A patra generatie Skoda Octavia a debutat anul acesta, iar vanzarile vor incepe in iunie 2020.

Ce pret are ultima generatie Skoda Octavia in Cehia in comparatie cu Romania?

A venit vorba sa vorbim si despre preturi. Ce pret are ultimul model Skoda Octavia in reprezentantele din Romania?

Preturi Skoda Octavia in Romania

In Romania, noua Skoda Octavia are un pret de pornire de 22.439 euro cu TVA inclus. Vorbim despre un model cu nivel de echipare Ambition, echipat cu un motor pe benzina, 1.5 litri TSI, ce dezvolta 150 de cai putere si este conectat la o cutie de viteze manuala, in 6 trepte. Modelul Combi are un pret de pornire de 23.467 euro.

Clientii care prefera versiunile diesel, trebuie sa stie ca acestea au un pret de pornire de 23.143 euro cu TVA inclus. Vorbim despre un model Octavia Ambition echipat cu motorul diesel, de 2.0 litri, ce dezvolta 115 cp si este conectat la o cutie de viteze manuala, in 6 trepte. Versiunea Combi cu motor diesel, are un pret de 24.171 euro.

Prin Programul Rabla 2020, ultimul model Skoda Octavia are un pret de 20.140 euro cu TVA inclus. Oferta este calculata pentru modelul Octavia Ambition 1.5 TSI si include prima de casare REMAT si un bonus de 4% accesibil prin finantare Porsche Finance Group Romania, valabil pana la data de 31.07.2020. Oferta este valabila la Avia Motors Bucuresti.

Preturi Skoda Octavia in Cehia

In Cehia. Modelul de baza este Skoda Octavia Active, echipata cu un motor de 1.5 litri TSI, pe benzina ce dezvolta 150 de cai putere si conectat la o cutie de viteze manuala, in 6 trepte. Pretul este de 19.705 euro, insa momentan Skoda ofera o reducere, iar pretul este de 16.599 euro.

Modelul Skoda Octavia Ambition, echipat cu un motor 2.0 TDI si o cutie de viteze manuala (6 trepte) are un pret de 23.550 euro, insa Skoda ofera o reducere si noul pret este 19.388 euro.

Modelul Skoda Octavia Combi Ambition, are un pret 24.741 euro si ofera un motor 1.5 TSI, pe benzina si echipat cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte. Totusi, Skoda ofera o reducere si pretul final este de 21.656 euro. Modelul diesel, are un pret de 21.958 euro, cu reducere. Pretul fara reducere este de 24.578 euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter