Cat costa sa intretii un Renault Zoe. Motorasul de la stergatoare costa peste 2.000 de euro!

Cat costa sa intretii un Renault Zoe. Motorasul de la stergatoare costa peste 2.000 de euro!

Desi Renault Zoe ofera o autonomie destul de buna, intretinerea modelului electric al francezilor nu costa destul de mult. Iata cat costa intretinerea unui Renault Zoe, avand in vedere ca doar motorasul de la stergatoare are un pret de peste 2.000 de euro.

Un motoras de stergatoare care costa peste 2.000 de euro pare un pret absurd pentru o masina de oras electrica. Nu vorbim despre un model de lux, ci despre un Renault Zoe. Iata cat costa intretinerea modelului electric al francezilor.

Ce pret are un Renault Zoe si ce autonomie ofera

Daca esti interesat de cumpararea unui model electric Renault Zoe, trebuie sa stii ca pretul de pornire al acestuia este de 30.350 euro.

Totusi, volanul imbracat in piele si incalzit, geamurile electrice spate, gemurile electrice fata (cu impuls), optiunea de incarcare rapida DC 50 (incarcare de 50% in 30 de minute) si proiectoarele fata, urca pretul la 31.930. Cel mai scump model costa 36.500 euro.

Citeste si: Care este autoturismul electric cu cea mai rapida incarcare: Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf?

Autonomia Renault Zoe este impresionanta, pentru ca micul autoturism de oras ofera nu mai putin de 395 km in ciclul de testare WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Acest lucru se intampla datorita bateriei ce are o capacitate de 52 kWh.

Motorul electric R135 cu care este echipat micul Zoe ofera o putere de 135 cp si un cuplu maxim de 245 Nm. Daca vrei o versiune mai putin puternica, poti opta pentru motorul R110, care ofera doar 108 cp si un cuplu maxim de 225 Nm.

Cat costa intretinerea unui Renault Zoe?

Uneori, piesele pentru autoturisme sunt destul de scumpe, pentru ca producatorii nu se asteapta sa ai nevoie sa le inlocuiesti. Este si cazului Renault Zoe, unul dintre cele mai accesibile modele electrice care ofera o autonomie impresionanta.

Totusi, daca vrei sa inlocuiesti motorasul pentru stergatoare, o sa te blochezi cand o sa vezi nota de plata. Aceasta piesa atat de neimportanta costa nu mai putin de 2.800 de euro.

Trebuie sa stii totusi ca un Renault Zoe are o garantie de 5 ani sau 160.000 de kilometri, dar bateria vine cu o garantie de 8 ani sau 160.000 km. Renault o va inlocui sau o va repara daca aceasta ofera o autonomie de mai putin de 66% fata de cea initiala.

Intretinerea unui astfel de model timp de patru ani te va costa undeva la 4.000 de lei. Nu uita ca o verificare a acestui automobil electric este necesara in fiecare an sau la fiecare 30.000 de km parcursi. Afla si cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu.

VIDEOCLIPUL ZILEI