Cat costa, de fapt, o masina folosita de Google pentru serviciul Street View

Serviciul Street View de la Google ne-a salvat pe toti, cel putin o data in viata, atunci cand nu gaseam adresa pe care o cautam. Stim ca toata tehnologia are un pret, dar oare cat costa o masina folosita de compania americana pentru captarea imaginilor?

Cat costa, de fapt, o masina folosita de Google pentru serviciul Street View

Serviciul Google Street View este unul dintre cele mai folosite din lume, atunci cand vine vorba de gasirea unei adrese. Cel putin o data ne-am vazut in situatia de a accesa acest serviciu pentru a gasi mai usor ce cautam.

Nu ne asteptam ca tehnologia folosita de Google sa fie ieftina, dar oare cat costa o masina folosita de compania americana pentru serviciul Street View. Iata ce am aflat?

10 lucruri pe care nu le stiai despre Google Maps

Pentru ca ne plac lucrurile inedite, am decis sa va spunem si ce am aflat despre serviciul Google Maps.

Citeste si: Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand, dar in acelasi timp sa vizitezi si principalele atractii

Primul lucru ni se pare impresionant: Google Maps contine peste 20 PB (Petabiti) de date (echivalentul a 20.500 TB sau 21 miloane GB).

Imaginile disponibile din sateliti sunt updatate o data la 2 saptamani, in timp ce imaginile Street View sunt updatate cat de repede posibil, pentru ca depind de factori cum ar fi vremea sau aglomeratia de pe strazi.

Cu toate ca fetele oamenilor sunt blurate, la fel ca si placutele de inmatriculare ale masinilor, utilizatorii pot cere inca o data blurarea fetelor daca au fost surprinsi de camere.

Cine detine satelitii de unde Google Maps si Google Earth isi iau datele? Ei bine, satelitii sunt detinuti de firme private, care ofera imaginile sub licenta sau contracost.

Dupa cum era de asteptat, guvernele din intreaga lume sau serviciile secrete etc. pot cere ca anumite imagini din Google Maps sau Google Street View sa fie blurate.

Google Street View te poate ajuta sa vizitezi muzee. Acest serviciu este disponibil in Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, Franta, Canada, Irlanda si Olanda.

De cand a dat startul serviciului Street View, din 2007, echipa a adunat zeci de milioane de imagini si a calatorit nu mai putin de 8 milioane de kilometri.

Google Maps te poate ajuta sa iti gasesti masina parcata, in caz ca ai uitat unde ai lasat-o. Ok, acesta era un serviciu oferit deja de Apple Maps, insa acum este disponibil si pentru Google Maps.

Google Maps poate fi folosit si offline. Nu, nu trebuie sa printezi harta, dar poti sa o downloadezi pentru o perioada de 30 de zile si va fi disponibila offline.

Google Maps te ajuta sa vezi si calitatea aerului. Si totul in timp real, dar momentan doar in America.

Ce camera folosc masinile Google Street View?

Masinile Google Street View folosesc o camera cu 15 obiective, care pot capta imagini la o rezolutie de 65 de megapixeli.

Cele 15 obiective capteaza imaginile, echipa Google Street View le aliniaza, si astfel sunt compuse pentru a crea imagini panoramice.

Si tu poti contribui la serviciul Google Street View

Nu este o gluma, chiar si tu poti contribui la serviciul Google Street View. Cum? In primul rand, iti trebuie o camera 8K, ce se numeste Insta360 Pro (sau noul model Insta360 Pro 2) si care a fost certificata de cei de la Google ca e capabila sa inregistreze imaginile pentru a fi uploadate pe Street View.

Camera se monteaza pe masina, cu ajutorul unor ventuze, insa marele dezavantaj este pretul: $3,500.

Cat costa o masina folosita pentru Google Street View?

Pretul masinii nu este unul mare, fie ca vorbim despre modele Hyundai Elantra, Hyundai Santa Fe, Toyota Prius, Opel Astra, Lexus RX etc. Tehnologia folosita pentru a capta imaginile este cea cu adevarat scumpa.

De exemplu, doar camera folosita pentru acest serviciu are un pret de $45,000. Pretul acestora creste constant, deoarece apar noi tehnologii, iar pozele au calitate din ce in ce mai mare.

Pe urma, vorbim despre stocarea informatiilor. Cu cat imaginile au calitate mai buna, cu atat datele pe care aceste masini le transmit sunt mai multe. Unele masini au antene care transmit datele, altele stocheaza informatiile.

La un calcul scurt, Google a cheltuit milioane de dolari pentru serviciul Street View, iar compania americana continua sa investeasca constant, pentru ca utilizatorii sa beneficieze de imagini cat mai bune. Bineinteles, Google investeste in continuare si in serviciul Waze! Iata 5 avantaje pe care Waze le ofera soferilor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter