Cat costa, de fapt, o Mazda 3 la o reprezentanta din Romania, in comparatia cu una din Japonia?

Mazda 3 este cel mai bine vandut model al producatorului japonez in Romania, iar principalul motiv este fiabilitatea. Totusi, am decis sa vedem cat costa, de fapt, un model Mazda 3 in Japonia? Care este diferenta de pret?

Cat costa, de fapt, o Mazda 3 la o reprezentanta din Romania, in comparatia cu una din Japonia?

Mazda 3 este unul dintre cele mai frumoase modele din segment, iar fiabilitatea si pretul isi spun cuvantul atunci cand romanii aleg sa cumpere un astfel de automobil. Stim cu totii ca exista diferente de pret atunci cand vorbim despre piata din Romania si de cea din Japonia, asa ca am decis sa vedem ce pret are acest model in tara natala. Iata ce am aflat!

Cand a debutat pe piata modelul Mazda 3?

Mazda 3, cunoscuta si ca Mazda Axela pe piata din Japonia, a debutat in anul 2003. Nu multi stiu ca prima generatie Mazda 3 (BK) folosea platforma C1 de la Ford, care se regasea si pe modelele Ford Focus si Volvo S40. Primul facelift al modeleului a sosit in anul 2007 si includea mici updateuri pentru designul interior si exterior, dar si modificari de ordin mecanic.

Citeste si: La cati kilometri se rupe, de regula, distributia la masinile Mazda

A doua generatie Mazda 3 (BL) a debutat in anul 2009, iar la baza statea platforma C1 dezvoltata in parteneriat cu suedezii de la Volvo. Modelul era mai mare ca predecesorul sau.

Noua generatie a primit si o versiune sport atunci cand Mazdaspeeed 3 a debutat la Salonul Auto de la Geneva din 2009. Acest model oferea un motor de 2.3 litri in patru cilindri, ce dezvolta 263 cai putere si 380 Nm.

Cea de-a treia generatie Mazda 3 (BM/BN) a sosit in anul 2013, iar productia s-a incheiat in anul 2018. Acesta este cel de-al treilea model al producatorului care utiliza linia de design Kodo: Soul of Motion, gasita si pe modelele CX-5 si Mazda6.

Cea de-a patra generatie Mazda 3 (BP) a debutat in anul 2018 la Salonul Auto de la Los Angeles. Bineinteles, modelul continua sa foloseasca designul Kodo: Soul of Motion si era inspirat de conceptul Kai. Mai mult, numele de Axela a fost abandonat in piata din Japonia, pentru ca Mazda a ales o nomenclatura la nivel global.

Ce pret are o Mazda 3 in Japonia in comparatie cu Romania?

Pentru cei ce nu stiu, Mazda 3 Hatchback are un pret de pornire de 20.390 de euro in Romania. Versiunea sedan are acelasi pret de pornire ca si versiunea hatchback.

Pe piata din Japonia, Mazda 3 Hatchback are un pret de pornire de 18.843 euro, cu toate taxele incluse. Ca si la noi in tara, versiunea sedan are acelasi pret de pornire.

Dupa cum vedeti, exista o mica diferenta de pret si nu este o surpriza pentru nimeni. Mazda produce automobilele in Japonia la 3 fabrici, doua situate in Hiroshima, in timp ce a treia este situata in Hofu. Taxele vamale si costurile de transport cresc pretul modelelor, asa ca diferenta de pret se explica foarte simplu. Acum ca stii ce preturi are Mazda 3 in Romania, nu ar fi rau sa vezi si ce oferte are Mazda in Programul Rabla 2020!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mazda

Newsletter