Cat ajunge sa coste un BMW Isetta pe site-urile de masini din Germania

Cat ajunge sa coste un BMW Isetta pe site-urile de masini din Germania

BMW Isetta este o parte din istoria producatorului german, asa ca aceste modele au devenit foarte scumpe. Iata cat ajunge sa coste un BMW Isetta pe site-urile de masini din Germania.

In cazul in care esti pasionat de masini clasice, atunci cu siguranta ai auzit despre BMW Isetta. Bineinteles, stii ca aceste masini sunt si destul de scumpe, asa ca am decis sa vedem cat ajunge sa coste un astfel de model pe site-urile de masini din Germania.

Cand a fost lansata Isetta?

In primul rand, trebuie sa stii ca Isetta a fost o micromasina construita de compania italiana Iso, in anii 1950. Numele de Isetta era de fapt un diminutiv al cuvantului „iso” si in traducere insemna micul „iso”.

Citeste si: Cum arata primul BMW full electric din istorie. A fost construit in 1972

Micromasina a fost construita sub licenta in mai multe tari precum Argentina, Belgia, Franta, Spania, Brazilia, Marea Britanie si Germania. Asadar, nu vorbim despre un model construit de nemtii de la BMW, insa ar trebui sa stiti si de ce masina construita de ei era mai speciala.

Ei bine, BMW a decis sa schimbe partea tehnica a masinii aproape in totalitate, asa ca acestia au inlocuit motorul original cu unul produs de ei. Drept urmare, BMW Isetta venea cu un motor ce avea doar un cilindru si 247 cc, pentru ca era „imprumutat” de la o motocicleta. Chiar si asa, acesta livra 12 cp.

Inginerii germani nu s-au oprit aici, asa ca au schimbat si farurile, insa s-au ocupat si de suspensie. Succesul a fost garantat, asa ca nemtii au lansat modelul in luna aprilie a anului 1955 si au vandut nu mai putin de 161.000 de unitati.

Ce pret are un BMW Isetta pe site-urile de masini din Germania?

Daca vrei sa cumperi un BMW Isetta din Germania, ar trebui sa stii ca aceste modele nu sunt deloc ieftine. Cel mai ieftin model porneste de la 23.950 euro. Vorbim despre un exemplar fabricat in anul 1957, cu 87.000 de kilometri la bord si echipat cu un motor de 247 cc, ce dezvolta nu mai putin de 14 cp.

Cel mai scump BMW Isetta pe care il poti gasi in Germania, are un pret de 49.000 de euro si este echipat cu un motor de 600 cc. Puterea dezvoltata este de 26 de cai, iar anul de productie este 1959.

Conform vanzatorului, pretul este justificat, pentru ca acesta a trecut printr-un proces complet de restaurare care a durat nu mai putin de 2 ani si 1.500 de ore de munca. In anunt se specifica faptul ca motorul a fost reconstruit, au fost instalate noi pistoane, un nou sistem de franare, in timp ce culoarea originala Cortina Grau a fost pastrata, la fel ca si interiorul de vinilin.

VIDEOCLIPUL ZILEI