Cat ajunge sa coste o masina Moskvich pe Olx sau Autovit

Atunci cand eram copii, modelele Moskvich erau foarte populare si vedeam destul de multe pe strazi. In zilele noastre, au devenit extrem de rare, iar cei ce vor sa cumpere un astfel de model trebuie sa plateasca o suma destul de mare. Iata cat ajunge sa coste o masina Moskvich pe Olx sau Autovit.

Cat ajunge sa coste o masina Moskvich pe Olx sau Autovit

Daca numele de Moskvich iti spune ceva, atunci sigur erai obisnuit sa vezi aceste masini pe strazi, atunci cand erai copil. Timpul a trecut, iar numarul masinilor rusesti care inca mai functioneaza s-a redus drastic. Iata cat a ajuns sa coste o masina Moskvitch pe Olx sau Autovit.

Cand a fost fondata compania Moskvich?

Daca inca nu stiai, iti spunem ca Moskvich era un brand de automobile produs de AZLK (Avtomobilny Zavod imeni Leninskogo Komsomola), un producator sovietic de automobile. Moskvich inseamna „din Moscova” si a fost folosit pentru a sugera locatia de unde veneau acele automobile.

Citeste si: Acesti mecanici au demontat un BMW Seria 5 cu peste un milion de kilometri la bord. Cum arata motorul?

Brandul Moskvich a aparut in anul 1946, atunci cand compania a inceput sa produca modelul Opel Kadett sub numele de Moskvich 400. In anii 1950, compania se numea MZMA (Moskovsky Zavod Malolitrazhnykh Avtomobiley – fabrica de masini compacte din Moscova) si a introdus pe piata modelele dezvoltate in Rusia, si anume Moskvich 402-407 si 410. Ulterior, au urmat modelele 408, 418 si 2140.

Modelul M-407 a fost si cel exportat de producator pe pietele vestul continentului si anume Blocul Comunist, dar si piete ca Finlanda, Norvegia si Franta. Mai tarziu, modelele au fost exportate si in Marea Britanie.

Intre anii 1966 si 1990, modelele Moskvich au fost produse si in Bulgaria. Compania a construit peste 300.000 de masini. Cu toate ca nu aratau extrem de bine, modelele Moskvich erau robuste si exterm de fiabile, mai ales pe drumurile neasfaltate. Unde mai pui ca nu costau nici foarte mult.

Ce pret are un Moskvich pe Olx sau Autovit

Singurul model pe care l-am gasit de vanzare, a fost Moskvich 412, un model popular care insa a cam disparut de pe strazile din Romania. Aceasta este un model mic de familie, care a fost construit intre anii 1967 si 1975.

Sub capota acestui model se gaseste un motor de 1.5 litri, capabil sa dezvolte nu mai mult de 75 cp. Motorul este conectat la o cutie de viteze manuala, iar puterea este transmisa pe puntea spate.

Odometrul acestui model arata nu mai putin de 37.000 km, iar anul de productie este 1979. Daca te intereseaza un astfel de exemplar, trebuie sa stii ca vanzatorul cere 3.800 de euro, insa pretul este negociabil.

Afla si care sunt cele 10 masini construite ca niste tancuri sau care sunt masinile care se strica cel mai repede!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter