Cat ajunge sa coste impozitul pentru un an la o masina ca Bugatti Chiron, cu motor de 8.000 cmc?

Un Bugatti Chiron reprezinta visul oricarui impatimit de automobile si stim din surse sigure ca exista cel putin doua astfel de modele pe teritoriul Romaniei. Totusi, cat ajunge sa coste impozitul pentru un an la un Bugatti Chiron cu motor de 8000 cmc?

Cat ajunge sa coste impozitul pentru un an la o masina ca Bugatti Chiron cu motor de 8.000 cmc?

Cu toate ca pretul unui Bugatti Chiron da dureri de cap multora, multimilionarii nu ezita sa isi comande una. Stim din surse sigure ca exista cel putin doua astfel de modele pe teritoriul Romaniei, asa ca ne-am intrebat cam cat ar costa impozitul.

Iata cat ajunge sa coste impozitul auto pentru un an la o masina ca Bugatti Chiron, care are un motor W16 de 8000 cmc. Suma este ametitoare, insa raportand la valoarea masinii, trebuie sa recunoastem ca este o nimica toata pentru cel ce o cumpara.

Cand a fost lansat Bugatti Chiron?

Pentru cei ce nu stiu inca, Bugatti a lansat modelul Chiron pe 1 martie 2016, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Succesorul modelului Veyron venea cu un design nou, insa cu aceeasi motorizare ca si modelul pe care il inlocuia.

Citeste si: Cum arata masina scoasa la vanzare pe autovit.ro pentru 4.300.000 de euro. Are 1.500 de cai putere

Chiron ofera un motor W16, de 8.0 litri, ce dezvolta nu mai putin de 1.500 cp si 1.600 Nm diponibili intre 2.000 si 6.000 rpm. Bineinteles, motorul este cuplat la o cutie de viteze automata, cu sapte rapoarte.

Performantele sunt demne de o supermasina, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in doar 2.5 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 420 km/h. Cu toate acestea, Bugatti afirma ca viteza maxima pe care o poate atinge modelul Chiron este de 460 km/h.

Pretul unui Chiron porneste de la 2.4 milioane de euro, dar creste foarte repede atunci cand vorbim despre dotari optionale sau materiale exclusiviste care pot fi folosite pentru interior sau pentru exterior.

Cat costa impozitul anual pentru o masina ca Bugatti Chiron?

Dupa cum spuneam, Bugatti Chiron vine cu un motor de 8.000 cmc si nu e de mirare, pentru ca vorbim despre un motor W16, adica doua motoare in V puse unul langa altul.

Impozitul anual pe care il platesti atunci cand iti cumperi un Bugatti Chiron este de de 13.000 de lei sau in jur de 2.700 de euro. Avand in vedere ca un astfel de automobil costa peste 2.4 milioane de euro, e o nimica toata pentru o persoana care decide sa isi cumpere o astfel de masina.

De altfel, CEO-ul companiei a afirmat ca un proprietar de Bugatti nu este un om oarecare. Un client care decide sa isi cumpere un astfel de automobil, mai are 84 de masini, 3 avioane si un iaht. Ca sa va faceti o idee, un client care isi cumpara un Bentley, mai are „doar” 8 automobile in garaj.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter