Cat a ajuns sa coste un loc de parcare in Bucuresti, zona Dristor

Pare ceva bizar, insa in Bucuresti locurile de parcare se vand pe OLX si valoreaza o avere. Iata cat a ajuns sa coste un loc de parcare in Capitala, in zona Dristor. Ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa cumperi unul.

Cat a ajuns sa coste un loc de parcare in Bucuresti, zona Dristor

Problema locurilor de parcare in Bucuresti nu este una nou, pentru ca masinile depasesc cu mult zonele unde soferii isi pot lasa masinile. Iata cat a ajuns sa coste un loc de parcare in Capitala, in zona Dristor.

Ce amenda poti primi daca iti parchezi masina pe trotuar

Bineinteles, foarte multi bucuresteni prefera sa isi lase masinile parcate pe trotuar, insa nu multi dintre acesti soferi stiu ca este interzis sa parchezi intr-un astfel de loc. Este permisa parcarea pe trotuar doar in cazul in care exista indicatoare si marcaje.

Citeste si: Un YouTuber a gasit din greseala o parcare plina de masini de lux abandonate. FOTO

Atunci cand parcarea este permisa, latimea minima a trotuarului lasat pietonilor trebuie sa aiba cel putin un metru, pentru ca acestia sa poata circula. Conform HG 965/2016, administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului spatii destinate opririi sau stationarii vehiculelor.

Totodata, masinile nu trebuie lasate la o distanta mai mica de 10 metri de o intersectie, o statie a unui mijloc de transport sau a unei treceri de pietoni. Mai mult, soferii nu pot parca la mai putin de 5 metri de ferestrele locuintelor.

Daca alegi sa parchezi neregulamentar pe trotuar, risti o amenda intre 580 si 725 de lei, la care se adauga si trei puncte de penalizare. Aceleasi amenzi se aplica si pentru soferii care lasa masina parcata pe spatiul verde.

Ce pret are un loc de parcare in zona Dristor, din Bucuresti

Revenind la locul de parcare, va spunem ca acestea au devenit extrem de valoroase, cel putin in zona Dristor, din Bucuresti. Confofrm statisticilor, exista 20.000 de locuri publice de parcare si 250.000 de locuri de resedinta, insa problema cea mare este ca sunt 1.5 milioane de masini in capitala, care circula zilnic.

Chiar daca vrei sa obtii un loc de parcare in Bucuresti, ar trebui sa stii ca timpul de asteptare este undeva la 3-4 ani. Acum ca noul primar este Nicusor Dan, poate lucrurile se vor schimba si functionarii se vor misca mai repede.

Daca nu vrei sa astepti pentru ca autoritatile sa iti dea un loc de parcare, atunci poti cumpara unul de pe OLX. Pe strada Emanoil Buteica nr. 29-33, in Dristor, se vinde un loc de parcare cu nu mai putin de 7.500 de euro. Asta inseamna cam cat cel mai ieftin Logan prin Programul Rabla.

Vanzatorul mai mentioneaza faptul ca are doua locuri de parcare de vanzare si ca in zona exista supraveghere video. Nu uita, atunci cand cumperi de pe olx.ro, nu ar fi rau sa stii cum sa nu iei teapa!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter