Care sunt principalele piese care se fura cel mai des la un BMW, in Romania

Hotii sunt atrasi ca un magnet de automobilele produse de BMW, asta pentru ca pot vinde mai departe orice piesa o fura de pe o astfel de masina. Iata care sunt principalele piese care se fura cel mai des la un BMW, in Romania.

Care sunt principalele piese care se fura cel mai des la un BMW, in Romania

BMW ramane una dintre cele mai iubite marci din Romania, iar asta se vede atunci cand ne uitam pur si simplu pe strada. Automobilele produse de compania germana sunt peste tot, insa asta le face destul de atractive pentru hoti.

Care sunt principalele piese care se fura cel mai des la un BMW, in Romania. Daca vrei sa iti cumperi un astfel de automobil, trebuie sa stii la ce sa te astepti atunci cand vine vorba de hoti.

Oglinzile exterioare

Atunci cand vorbim despre oglinzi exterioare furate, vorbim despre un cosmar care nu se mai termina, cel putin pentru soferii ghinionisti. In fiecare zi sunt raportate furturi de oglinzi exterioare, deoarece acestea se demonteaza extrem de repede si hotii se fac nevazuti in mai putin de un minut.

Citeste si: Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW sau Audi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand

Totusi, trebuie sa stiti ca oglinzile exterioare pot fi inscriptionate chimic, asa ca le veti taia elanul celor care vor sa faca ceva bani facand rau altcuiva.

Inscriptionarea oglinzilor costa in jur de 100 de lei per set, dar trebuie sa stiti ca odata ce ati optat pentru aceasta procedura, aceasta este ireversibila. Nici un procedeu chimic sau mecanic nu poate sa refaca luciul oglinzii, deoarece suprafata acesteia este topita si apoi este adaugat un strat alb semitransparent.

Sigla

Un alt element care este foarte popular in randul hotilor este si sigla masinii. Vestea proasta este ca nu va puteti apara impotriva hotilor cu nimic, iar acestia pot fura foarte usor o sigla folosindu-se doar de o surubelnita. Mai mult, o sigla se vinde foarte usor pentru ca se poate folosi la orice autoturism marca BMW.

Pretul unei sigle la un dealer BMW depaseste 240 de lei, asa ca multi aleg sa cumpere o sigla de pe olx.ro. Ce nu stiu ei este ca majoritatea acestora sunt cumparate tot de la hoti care le si fura. Practic, avem de a face cu un du-te-vino intre hoti si persoanele pagubite.

Volanul si ceasurile de bord

Nu este prima data si nu va fi nici ultima atunci cand auzim despre furturi din autoturismele marca BMW. Totusi, trebuie sa recunoastem ca hotii de BMW sunt o specie aparte si aici vorbim de adevarati profesionisti.

Multi dintre acesti hoti actioneaza la comanda si fura din anumite modele chiar si volanul si ceasurile de bord. Asa e, ati citit bine, posesorii de anumite modele de la BMW s-au trezit fara volan si ceasuri de bord.

Totusi, nu generalizam, pentru ca nu este vorba de orice model al producatorului german. Cel mai popular model din care se fura volanul sau ceasurile de bord este BMW Seria 5, mai exact modelul F10.

Jante

Jantele sunt si ele pe lista hotilor. Nu putini au fost posesorii de modele BMW care si-au gasit masinile pe caramizi si fara roti. Hotii fura jantele pentru ca acestea sunt extrem de valoroase si pot obtine banii rapid.

Acestia actioneaza de obicei la comanda si chiar le arata modelul si marimea celor care urmeaza sa le cumpere. Nu va ganditi ca jantele stau foarte mult timp in mana hotilor, deoarece acestia le vand la foarte scurt timp dupa ce le-au furat.

Jantele modelelor sport sunt cele mai cautate, asa ca daca modelul dumneavoastra are un Pachet M si vine din fabrica echipat cu un set de jante M, sunteti o victima sigura a hotilor. Mare atentie unde va tineti parcat automobilul!

Iata care sunt si zonele cele mai periculoase din Bucuresti, unde poti avea de-a face cu hotii!

Sistemul de navigatie si consola centrala

Nici sistemul de navigatie sau chiar consola centrala nu scapa de mana agera a hotilor profesionisti de masini. Aici nu mai vorbim de amatori, pentru ca nu oricine poate demonta aceste piese intr-un timp atat de scurt.

Totusi, nu vorbim despre un furt generalizat, dar acestea s-au raportat printre posesorii de modele BMW Seria 5, modelul F10, si BMW Seria 6, modelelele F06, F12 si F13.

Ce stim sigur este ca aceste furturi sunt facute la comanda si hotii stiu clar cui trebuie sa vanda acele componente vitale pentru orice model BMW.

Iata si care sunt marcile de automobile preferate de hotii din Romania.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter