Care sunt piesele de pe o Skoda Octavia RS care se fabrica in Romania

Care sunt piesele de pe o Skoda Octavia RS care se fabrica in Romania

Stim ca producatorii auto aleg sa fabrice piese in toata lumea, pentru a minimiza costurile de productie, asa ca nu e niciun secret ca Romania se integreaza perfect in cerintele marilor companii. Iata care sunt piesele de pe o Skoda Octavia RS, care se fabrica in Romania.

Romania ramane un loc ideal pentru producatorii de piese auto, care aleg tara noastra datorita faptului ca mana de lucru este extrem de ieftina. Chiar si modelele Skoda Octavia RS vin cu piese fabricate in Romania. Care sunt acestea?

Cand a fost introdusa prima generatie Skoda Octavia RS?

Skoda Octavia RS reprezinta versiunea sport a binecunoscutului model, asa ca acesta vine cu un motor performant, ce ofera performante demne de o masina sport.

Citeste si: Intrebarea tuturor romanilor: ce fel de masina e cel mai ieftin de intretinut? Dacia, Skoda, Renault sau Opel?

Prima generatie Skoda Octavia a debutat in anul 1996, iar la scurt timp a fost introdusa si versiunea sport Octavia RS. Pentru cei ce nu stiu, prima generatie Octavia RS oferea un motor de 1.8 litri pe benzina, ce dezvolta 180 cp.

A doua generatie a sosit in anul 2004 si a fost oferita cu motoare diesel, dar si pe benzina. Versiunea pe benzina venea cu un motor 2.0 TFSI ce dezvolta 200 cp, in timp ce versiunea diesel oferea un motor de 2.0 TDI si 170 cp. Skoda a oferit versiuni sedan, dar si break.

Ce piese ale modelului Octavia RS sunt fabricate in Romania?

Cea de-a treia generatie Skoda Octavia RS, caci despre aceasta vom vorbi astazi, si-a facut debutul in anul 2013. Skoda a ales sa prezinte modelele sedan si break la Goodwood Festival of Speed.

Modelul producatorului din Mlada Boleslav oferea acelasi motor ca si VW Golf 7 GTI, adica un 2.0 TSI pe benzina, care dezvolta 220 cp. Mai mult, Skoda a oferit si o versiune diesel a modelului Octavia RS, cu motorul folosit de Golf 7 GTD, ce dezvolta 184 cp.

Skoda Octavia RS echipata cu motorul pe benzina care era conectat la o cutie de viteze manuala avea o viteza maxima de 248 km/h. Drept urmare, a devenit si cea mai rapida Skoda Octavia ce a iesit de pe uzina fabricii din Mlada Boleslav.

In anul 2015, la Salonul Auto de la Geneva, Skoda a introdus modelul Octavia RS 230. Dupa cum era de asteptat, acesta venea cu o putere de 230 cai, ceea ce crestea viteza maxima la 250 km/h. De asemenea, Octavia RS 230 venea si cu un diferential electronic oferit standard, dar si o noua suspensie.

Si acum, sa vedem ce piese fabricate un Romania, se gasesc pe Skoda Octavia RS? Ei bine, este vorba de furtunele de combustibil. Nu uitati ca si pe modele ca BMW Seria 5, conductele de aer conditionat sunt fabricate tot in Romania.

VIDEOCLIPUL ZILEI