Care sunt, de fapt, tarile care produc cele mai multe masini

Care sunt, de fapt, tarile care produc cele mai multe masini

Anual, se produc milioane de masini noi, dar nu multi dintre noi stiu care sunt tarile care produc cele mai multe automobile. Iata ce trebuie sa stii si care sunt tarile cu cea mai mare productie de masini.

Multi dintre soferi ar baga mana in foc ca Germania este tara cu cea mai mare productie de masini, insa s-ar insela amarnic. Iata care sunt tarile care produc cele mai multe automobile si ce trebuie sa stii despre acestea.

Care este cea mai mare piata de automobile?

Pentru a intelege care tara produce cele mai multe masini, trebuie sa stim mai intai care este cea mai mare piata de automobile din lume. Nu este o surpriza ca pe primul loc se afla China, iar inmatricularile in aceasta tara a atins cifra de 21 milioane de masini in anul 2019.

Citeste si: Cifrele oficiale! Cum s-au prabusit vanzarile de masini in Romania in perioada pandemiei

In anul 2020, pe drumurile din China o sa circule nu mai putin de 200 de milioane de masini, asa ca nu e de mirare si poluarea din aceasta tara. Totusi, trebuie sa mentionam faptul ca vanzarile din China au inregistrat o scadere in anul 2019, datorita situatiei economice.

In acelasi timp, Uniunea Europeana a inregistrat o crestere a vanzarilor de automobile, iar 15 masini noi au fost inmatriculate in anul 2019.

Ce tari produc cele mai multe masini?

Dupa ce v-am spus tara cu cele mai multe masini inmatriculate in 2019, nu e o surpriza cand o sa va spunem ca pe locul 1 la productia de automobile se afla tot China. Totusi, aceasta piata este „ajutata” extrem de mult de producatorii de automobile din Germania.

Pentru ca cererea din China pentru automobile a crescut permanent, producatorii germani precum Volkswagen AG si-au deschis noi fabrici in aceasta tara. 39% din productia totala a Grupului Volkswagen are loc in China, iar producatori precum Daimler AG si BMW Group isi muta si ei interesul in aceast tara.

Versiunile electrice ale modelelor Dmart sau MINI sunt construite cu parteneri din China si exportate in toata lumea, in timp ce fabricile din Europa raman in urma. Dezavantajul este ca productia de automobile care se efectueaza impreuna cu partenerii chinezi include si transferul de tehnologie. Stim cu totii cum chinezii se „inspira” de la anumiti producatori de automobile!

Iata si topul cu cele 10 tari care construiesc cele mai multe automobile. Bineinteles, pe primul loc se afla China, urmata de Japonia si Germania. India a urcat pe locul 4, urmata de Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii si Brazilia. Spania, Franta si Rusia incheie acest top.

VIDEOCLIPUL ZILEI