Care sunt, de fapt, semnele de circulatie care sunt incalcate cel mai des in Romania

Care sunt, de fapt, semnele de circulatie care sunt incalcate cel mai des in Romania

In Romania, semnele de circulatie sunt foarte des ignorate de soferi, asa ca nu este de mirare numarul mare de accidente rutiere. Iata care sunt semnele de circulatie el mai des incalcate la noi in tara.

Stim cu totii ca soferii din Romania incalca regulile de circulatie si ignora multe lucruri, doar pentru a depasi o masina sau pentru a evita cozile din trafic. Iata care sunt semnele de circulatie care sunt incalcate cel mai des in Romania.

Care sunt cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeana?

Conform asociatiei constructorilor de automobile din Europa, ACEA, cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeana sunt cele din Romania. Nu ne surprinde, avaand in vedere starea infrastructurii de la noi din tara.

Citeste si: Cele mai sigure masini din lume. Topul actualizat pentru 2020

Asociatia spune ca Romania inca se afla la nivelul anului 2018, cand erau raportate 96 de persoane ucise in accidente de masina, la un milion de locuitori. Romania se afla si peste Bulgaria, care a raportat 89 de morti la un milion de locuitori.

Locul trei este ocupat de Polonia, care a raportat 77 decese la un milion de locuitori. Cea mai sigura tara ramane Suedia, cu doar 22 de victime la un milion de locuitori.

Semnele de circulatie incalcate cel mai des in Romania

Incepem acest top cu semaforul pe galben sau rosu, care parca e un semn de a grabi soferii si a le spune sa apese acceleratia si sa treaca mai repede.

Trecerea la nivel cu calea ferata este un semn de circulatie incalcat destul de des in Romania, iar dovada o reprezinta si numarul mare de accidente care are loc in tara noastra.

Oprirea sau stationarea interzisa este unul dintre cele mai ignorate semne de catre soferii de la noi din tara. Traditionalul „stau doar 5 minute” este cea mai folosita fraza de cei care conduc automobilele.

Accesul interzis, adica semnul rosu cu o banda alba pe mijloc, le aduce aminte soferilor ca nu au voie sa intre pe acea strada. Nu tuturor soferilor, pentru ca sunt multi care pur si simplu il ignora.

Cedeaza trecerea, adica acel triunghi cu varful in jos, este semnul cel mai ignorat la noi in tara. Majoritatea soferilor nu acorda prioritate, chiar daca semnul de circulatie le cere acest lucru. Toti conduc dupa ureche si se ghideaza dupa regula „lasa ca nu aveai viteza si aveam timp sa trec”.

Semnul care anunta soferii sa nu blocheze intersectia este ignorat de toti soferii din Bucuresti, iar acest lucru se vede in fiecare zi in traficul aglomerat, cand un sofer ramane pur si simplu in mijlocul intersectiei.

VIDEOCLIPUL ZILEI