Afla care sunt cele mai importante avantaje ale unui SUV

SUV-urile moderne si-au facut pentru prima data aparitia pe piata in anii '20. Primele versiuni au fost folosite pentru transportul oamenilor si al bagajelor din statiile de cale ferata.

Aceste modele au pus bazele dezvoltarii unuia dintre cele mai vechi modele SUV de pe piata: Chevrolet Suburban. De-a lungul timpului, au mai aparut si alte modele, dar Suburban ramane inca un lider pe aceasta piata.

Inca de la prima aparitie, masinile SUV au fost foarte populare printre soferi. Din pacate, aceeasi soferi s-au ferit sa le cumpere in timpul marilor crize financiare, asa ca producatorii au raspuns cu inovatii in design, care au facut aceste masini mai competitive din punct de vedere al costurilor si al beneficiilor.

Cel mai important avantaj al unui SUV tine de spatiul interior care, alaturi de aspect si putere, a oferit soferilor un automobil multi-functional interesant.

Iata cateva dintre cele mai mari avantaje ale unui model SUV!

1. Numarul mai mare de scaune

Desi masinile sedan sunt inca pe primul loc la capitolul vanzari, modelele SUV vine cu multe avantaje pe care nu le intalnesti pe masinile mici. Printre acestea este si numarul mai mare de scaune, pana la 9 pasageri, similar cu o duba dar mult mai sportiva.

Atat Chevrolet Suburban cat si Tahoe pot fi echipate cu noua scaune, in functie de configuratia aleasa de sofer. Acest spatiu interior este binevenit in cazul unei familii numeroase si de negasit pe vreun altfel de model de pe piata.

2. Versatilitatea spatiului interior

Un alt mare avantaj al multor modele SUV tine de functionalitatea celui de-al treilea rand de scaune. Desi multi proprietari folosesc acest rand de scaune pentru pasageri, spatiul poate fi folosit si pentru transportul de marfuri.

Pe multe modele, chiar si al doilea rand de scaune poate fi strans, astfel ca spatiul pentru marfuri va fi si mai mare. Din acest punct de vedere, masinile SUV sunt bune ca optiuni de transport de marfa, fara a fi confundate cu vehiculele utilitare.

 

3. Capacitatea de remorcare

Sunt multi cei care aleg o masina SUV din cauza capacitatii acesteia de remorcare. Care va sa zica, pe langa spatiul de la interior, un astfel de model poate tracta, in functie de motor si de transmisie, o barca, o remorca sau orice altceva nu va intra in masina.

Aceasta optiune este valabila si la cateva modele de camionete, dar vehiculele SUV sunt cea mai sigura alegere pentru cei care au nevoie de capacitate de remorcare.

4. Manevrabilitatea masinii

Un SUV este, cu siguranta, mai greu decat o masina sedan, ceea ce duce la imbunatatirea maevrabilitatii sale, in special in conditii de vreme extrema sau drumuri proaste. Faptul ca SUV-urile au si optiunea de tractiune integrala le face si mai populare in randul cumparatorilor.

Una dintre problemele din trecut ale acestor modele era riscul la rasturnare. Din fericire, producatorii s-au ocupat de aceasta problema acum multi ani. Un alt avantaj al modelelor SUV este ca sunt mai inalte si ofera o mai buna vizibilitate asupra drumului, un factor extrem de important in traficul din ce in ce mai aglomerat din zilele noastre.

 

5. Siguranta

Datorita vizibilitatii si manevrabilitatii imbunatatite, masinile SUV se bucura si de o siguranta marita. Din cauza inaltimii sasiului, un SUV poate depasi mult mai usor resturile sau obiectele de pe drumurile publice, de cele mai multe ori fara nici un fel de daune.

Aceeasi inaltime le permite, fara drept de apel, accesul in zone off-road interzise oricarui alt fel de vehicul, optiune disponibila insa doar pe cateva versiuni.

6. Eficienta la consum (optionala)

Inainte de aparitia oficiala a modelelor SUV pe piata, de versatilitate erau responsabile masinile de familie. Din fericire, industria auto a ascultat dorintele soferilor, asa ca aparitia modelelor crossover si a celor SUV de mai mici dimensiuni, au reusit sa-i multumeasca si pe cei care aveau nevoie de o masina mai mica dar luxoasa, spatioasa si sigura.

In ceea ce priveste consumul, modelele crossover sunt mult mai eficiente decat un SUV traditional. Vehiculele seamana foarte mult intre ele, dar difera la acest capitol si la cel privind manevrabilitatea. In acelasi timp, multi soferi au ales versiunile hibride ale SUV-urilor, mult mai eficiente decat cele despre care tocmai am vorbit.

 

7. Un SUV are mai multi cai putere

Acesta pare sa fie unul dintre cele mai importante avantaje ale modelelor SUV: mai multi cai putere. Pentru o plimbare off-road, aceasta extraputere te poate ajuta sa iesi dintr-un sant sau sa urci o panta abrupta. Acesta este si motivul pentru care multi cumparatori care locuiesc in zone rurale prefera acest tip de masina.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter