Care este tara din afara Europei cu cele mai multe modele de Dacia pe strazi

Care este tara din afara Europei cu cele mai multe modele de Dacia pe strazi

Nu mai este un secret ca automobilele Dacia au un success imens in afara tarii si asta se vede pe rapoartele de vanzari ale producatorului. Iata care este tara din afara Europei cu cele mai multe modele de Dacia pe strazi.

Ca Dacia vinde extrem de multe masini in afara tarii nu mai este un secret demult, insa am vrut sa vedem care este tara din afara Europei cu cele mai multe modele pe strazi. Iata unde se afla cele mai multe modele Dacia si care sunt cele mai populare.

Ce modele Dacia prefera strainii?

Cel mai popular model ramane Dacia Sandero, se pare ca acesta este mult mai popular decat “fratele” Logan. Si daca tot am vorbit de modelul Dacia Logan, trebuie sa stiti ca sedanul se afla pe locul 2 ca si popularitate.

Citeste si: Ce se strica prima oara la o Dacia Logan daca n-o folosesti mai multe luni

Versiunea MCV a lui Logan nu este chiar atat de populara si se produce doar la fabricile din Maroc si Romania. Locul 3 este ocupat de modelul Dacia Duster, care este produs la uzinele din Romania, India, Rusia, Brazilia si Columbia.

Bineinteles, pretul ramane principalul factor pentru care strainii prefera modelele produse de Dacia. Chiar daca in alte tari modelele poarta sigla Renault, noi tot Dacia o sa le numim pentru ca doar sigla se schimba.

Care este tara din afara Europei cu cele mai multe modele Dacia pe strazi

Pentru a afla care tara din afara Europei are cele mai multe modele Dacia pe strazi, am analizat rapoartele oficiale ale producatorului. Am vazut si care modele se fabrica in acele zone si o sa va spunem si voua!

Tara cu cele mai multe modele Dacia pe strazi este Brazilia. La fabrica de la Curitiba, producatorul construieste modelele Duster, Duster Pick-up, Logan si Sandero. Bineinteles, modelele poarta sigla Renault, iar cel mai popular este Sandero. Dupa cum stim, Renault chiar ofera si o versiune RS a lui Sandero.

O alta piata populara pentru modelele Dacia este Rusia. Modelul Duster se afla in topul preferintelor, urmat de Logan si Sandero. Uzinele din Rusia construiesc si modelele Lada, iar Granta este cel mai popular.

In Romania, cel mai popular model al celor de la Dacia este, bineinteles, Logan. Vedem acest lucru in fiecare zi pe toate strazile, asa ca nu era un mare secret. Pretul avantajos al modelului l-a facut extrem de popular.

Cea mai accesibila versiune din Romania ramane Logan Acces, care porneste de la 7.630 euro. Modelul este oferit cu un motor de 73 cp (95 Nm) si o cutie de viteze manuala, cu 5 rapoarte. Pe de alta parte, consumul urban este de doar 6 l/100 km, iar cel extraurban scade la 4.3 l/100 km.

VIDEOCLIPUL ZILEI