Care este singurul loc din lume unde poti lua permisul auto fara sa dai traseul

Traseul reprezinta cea mai grea proba pentru cei ce vor sa devina soferi, insa exista un loc unde cei ce vor sa obtina permisul de conducere sunt mai norocosi. Iata singurul loc din lume unde poti lua permisul auto fara sa dai traseul.

Care este singurul loc din lume unde poti lua permisul auto fara sa dai traseul

Pentru cei ce pica traseul si nu pot sa obtina permisul de conducere, avem vesti bune! Exista un loc unde poti lua permisul auto fara sa dai traseul, insa partea proasta este ca acest loc nu se numeste Romania.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a obtine permisul auto in Romania?

In Romania, nu s-a schimbat nimic pentru ca legislatia ramane aceeasi si examenele pentru obtinerea carnetului de sofer sunt suspendate pe perioada pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Examen auto 2020. Tot ce trebuie sa stii pentru a obtine permisul de conducere

Asadar, cei care vor sa obtina permisul de conducere in anul 2020, trebuie sa stie ca aceasta este conditionata de varsta minima si anume 18 ani. Cei care au implinit aceasta varsta pot obtine carnetul de sofer pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 3.5 tone.

Desigur, veti spune ca permisul de conducere se poate obtine de la varsta de 16 ani. Este adevarat, insa este valabil doar pentru conducerea vehiculelor din categoria B1. Adica masini a caror masa proprie nu depaseste 400 kg si sunt echipate cu motoare a caror putere nu depaseste 15 kW sau 20 cp.

Ce mai trebuie sa stie cei care vor sa obtina permisul de conducere este ca trebuie sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic, pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule din cateforiile si subcategoriile care solicita examinarea.

Lucrurile vor ramane la fel in Romania: pentru a putea obtine permisul de conducere, trebuie sa fii sigur ca poti rezolva un chestionar auto si treci de proba de traseu.

Unde se poate obtine permisul de conducere fara sa dai traseul?

Locul despre care vom vorbim astazi se afla in Statele Unite ale Americii, mai exact in statul Goergia. Brian Kemp, guvernatorul acestui stat, a semnat un ordin pe 30 aprilie 2020 in care le da posibilitatea celor care vor sa obtina permisul de conducere, sa sara peste proba cea mai grea si anume traseul.

Toate aceste lucruri se intampla din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19) si distantarea sociala permite tinerilor sa obtina un permis auto doar cu aprobarea parintilor.

Totusi, exista si oarecare masuri de siguranta. Conform oficialilor, tinerii sunt nevoiti sa conduca un numar de ore obligatorii avand unul dintre parinti pe locul din dreapta. Traseul a fost eliminat, insa soferii incepatori vor fi nevoiti in continuare sa aiba un numar de ore conduse cu un adult pe scaunul din dreapta.

Peste 5.000 de tineri dadeau examenul pentru permisul de conducere intr-o saptamana, in statul Georgia. Mai mult, peste 30.000 de oameni care asteptau sa dea proba de traseu pot acum sa sara peste ea, si este complet legal.

Tineri cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani care aveau permis pentru incepatori pentru un an si care nu au incalcat nicio regula, pot acum sa obtina un permis de conducere provizoriu. Totusi, vor trebui sa declare pe proprie raspundere faptul ca au condus 40 de ore insotiti de unul dintre parinti sau de instructorul auto.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter