Care este, de fapt, cea mai fiabila masina dupa ultimele topuri

Care este, de fapt, cea mai fiabila masina dupa ultimele topuri

De fiecare data cand vrem sa cumparam o masina, cautam ultimele studii despre fiabilitate. Asa ca, daca vrei sa iti achizitionezi una, o sa iti spunem care este cea mai fiabila masina dupa ultimele topuri.

Am mai vorbit despre masini fiabile, asa ca daca esti in cautarea unui nou automobil, ar trebui sa stii care nu iti va face probleme cu anumite defecte. Iata care este cea mai fiabila masina dupa ultimele topuri.

Masinile japoneze domina topurile de fiabilitate

Care este, de fapt, cea mai fiabila masina dupa ultimele topuri

Nu este un secret ca marcile japoneze domina studiile de fiabilitate si marci precum Lexus ori Toyota se afla pe primele locuri. Conform celor de la Consumer Reports, organizatia care se ocupa de colectarea datelor despre masini, mai mult de 400.000 de membri au oferit detalii despre experienta lor cu anumite modele.

Citeste si: Motivele pentru care masinile Range Rover sunt printre cele mai putin fiabile de pe piata

Anul trecut, Tesla a urcat nu mai putin de 4 pozitii, de pe 27 pe 23, iar organizatia recomanda Model 3 si Model S. Totodata, Tesla Model X nu a fost pe placutl acestora, clasandu-se printre cele mai putin fiabile modele din studiu.

Suprizele de anul trecut au fost Hyundai, Kia si brandul Genesis care apartine tot de Hyundai Motor Group. Aceste marci au urcat in top 10, iar brandurile coreene se apropiau de cele japoneze in materie de fiabilitate.

Care este cea mai fiabila masina in anul 2020?

Care este, de fapt, cea mai fiabila masina dupa ultimele topuri

Pentru prima data in ultima perioada, branduri ca Lexus sau Toyota au fost surclasate de o alta companie japoneza, si anume Mazda. Acestia au reusit sa detroneze cele doua branduri care se aflau in topul preferintelor.

Modelele care au fost pe placul celor de la Consumer Reports sunt echipate cu transmisii automate cu sase rapoarte in loc de CVT, care s-au dovedit a fi mult mai fiabile. Mai mult, modelele de la Mazda nu ofera sisteme de infotainment de ultima generatie si fac soferul sa se concentreze la sofat. Butoanele oferite nu capteaza atentia celor ce conduc, asa ca privirea le ramane la drum.

Conform celor de la Consumer Reports, cel mai fiabil model al celor de la Mazda este MX-5, obtinand un scor de 98 din 100. Roadsterul a fost urmat de modelele CX-30, CX-3 si CX-5, care au obtinut un scor de 85 de puncte sau chiar mai mult.

Nu spunem ca modelele Toyota sau Lexus au devenit dintr-o data mai putin fiabile, insa Lexus a fost surclasata din cauza unor probleme cu modelele LS.

Brandul Porsche s-a clasat pe locul 9, in timp ce BMW se afla pe 12. Audi a obtinut locul 14, iar Mercedes-Benz a obtinut locul 20. La coada clasamentului s-au aflat Ford, MINI, Volkswagen, Tesla si Lincoln.

VIDEOCLIPUL ZILEI