Care este cel mai scump BMW electric vandut la ora actuala in Romania

Masinile electrice isi fac usor intrarea in vietile noastre si reprezinta viitorul. Piata din Romania este deschisa si ea la nou, asa ca vedem din ce in ce mai multe modele electrice la vanzare. Care este cel mai scump model electric BMW vandut la ora actuala in Romania?

Care este cel mai scump BMW electric vandut la ora actuala in Romania

Cand vorbim despre masini electrice, multi se duc cu gandul la modelele Tesla, deoarece acestea sunt extrem de populare si ofera o autonomie ce poate depasi chiar si modelele cu motoare pe benzina sau motorina.

Si totusi, Tesla nu este singurul producator de automobile electrice si din ce in ce mai multe companii ofera alternative la modelele american. Este si cazul BMW, care ofera modelul electric i3. Care este cel mai scump BMW electric vandut la ora actuala in Romania?

Cand a debutat BMW i3?

In anul 2011, BMW a introdus ramura BMW i, care oferea vehicule ce urmau sa fie vandute separat de modelele BMW sau MINI. Primele doua modele oferite de BMW i au fost i3 si i8.

Citeste si: Care sunt cele mai ieftine masini electrice din Romania pe care le poti cumpara de noi, ori second hand, de pe Autovit

Daca modelul BMW i3 era complet electric, i8 era poate cel mai sexy plug-in hybrid vazut la vremea aceea si oferea o autonomie electrica de 50 km. Consumul oferit de BMW i8 era si el impresionant.

BMW i3 si-a facut debutul ca si concept in anul 2011, iar productia versiunii de serie a inceput in anul 2013. Modelul oferea un motor electric care genera 170 cp, tractiune spate si o viteza maxima de 150 km/h. Autonomia acestuia era de pana la 160 km, iar bateria putea fi incarcata in aproximativ 4 ore.

Pentru cei ce cautau o autonomie mai mare, BMW a oferit un range extender in forma unui motor in 2 cilindri, de 647 cmc, folosit si de scuterul BMW C650 GT. Acel mic motor dezvolta 34 de cai putere si 55 Nm, iar norma de poluare era Euro 6. Echipat cu micul motor, BMW i3 oferea o autonomie totala de pana la 320 km.

Ce pret are cel mai scump BMW electric vandut in Romania?

Cel mai scump BMW electric este vandut la ora actuala in Romania de BMW Apan Motors, un binecunoscut dealer. Conform anuntului, modelul i3 are 20.000 de kilometri rulati, culoarea este maro, iar puterea motorului electric este de 170 cp.

Printre dotarile acestui model enumeram monitorizarea presiunii in anvelope, incarcare rapida curent alternativ multifazic, protectie acustica pentru pietoni, camera pentru marsarier, Apple CarPlay, volan multifunctional, senzor de ploaie, senzor de lumini, sistem de navigatie Professional, jante de 19 inch BMW i Turbine, sistem de acces Confort, pompa de incalzire, sistem audio Harman/Kardon, sistem wireless de incarcare telefon mobil si pachet Business. 

Pretul unui astfel de model este de 51.105 euro cu TVA inclus, iar masina se poate preda in noiembrie 2020.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter