Camera pentru marsarier va fi dotare standard pentru masinile vandute in SUA! Iata motivul!

Camera pentru marsarier va fi dotare standard pentru masinile vandute in SUA! Iata motivul!

Atat in tara noastra, cat si peste hotare, au loc o multime de accidente. Dupa cum v-am aratat acum ceva saptamani, Romania este fruntasa la numarul mare de accidente. Nu a fost facuta o clasificare in functie de cauze sau situatie, insa ne aflam pe primul loc si nu tocmai pentru un lucru bun.

SUA, de exemplu, este fruntasa la numarul accidentelor cauzate de condusul cu spatele. Asa se face ca de aici inainte, toate automobilele care sunt destinate pietei din SUA trebuie sa aiba montate standard camere de marsarier.

Scopul acestei cerinte a fost faptul ca 17% dintre accidente cauzate de mersul inapoi pot fi oprite. Asadar, nu s-ar mai inregistra accidente atat de multe si gradul de siguranta ar fi mult mai mare, fie ca vorbim despre soferi, pasageri, pietoni sau colegi de trafic.

Aceasta cerinta s-a transformat rapid in lege care obliga ca toate masinile, autobuzele sau camioanele construite si vandute in SUA, cu o masa mai mica de 4.5 tone, sa aiba echipamentul camerei de marsarier, standard.

Camera video trebuie sa indeplineasca si o regula importanta de functionare: suprafata de vizualizare sa fie de 18 metri patrati in spatele autovehiculului. Aceasta cerinta nu este noua in materie de tehnologie, avand in vedere ca multi constructori auto au introdus-o ca dotare standard inca de la inceput, inainte ca aceasta lege sa fie data in SUA.

La drept vorbind, daca analizam situatia, ne vom da seama ca foarte multe accidente se petrec din cauza acestui dat cu spatele. Unii nu sunt atenti si nu vad deloc ca o masina vine din spate, in multe cazuri este vorba de incepatori, in si mai multe cazuri vorbim de iesiri din parcari, iar soferii nu vad oamenii care trec prin spatele masinii si daca mai vorbim si despre copiii… este imposibil sa-i vezi in oglinda retrovizoare.

Aceste camere care vor dota automobilele de acum incolo, in SUA, au menirea de a reduce numarul de accidente si de a oferi mai multa siguranta in trafic. Probabil ca ar trebuie ceva asemanator si pentru Romania, mai ales ca in cazul nostru, numarul de accidente este atat de mare ca probabil vom avea nevoie de automobile cu toate tehnologiile de siguranta standard.

Unii experti de peste hotare au constatat ca nu doar camera de marsarier ar fi indicata pentru a micsora numarul de accidente, sistemul de franare de urgenta automata fiind inca o tehnologie care ar trebui sa fie standard pe toate masinile comercializate.

VIDEOCLIPUL ZILEI