Cadenza Innovation: cine sunt si ce vor sa faca cu bateriile masinilor electrice?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 12 Iunie 2018

Masinile electrice au creat un impact foarte mare asupra stilului de viata al tuturor. Si cand spun stil de viata nu ma refer neaparat la calitatea de sofer, ci la toate practicile care ne definesc o zi dintr-o zi obisnuita.

Daca in Romania nu sunt atat de cunoscute si identificabile pe strazi, peste hotare… numarul masinilor electrice comercializate si utilizate de soferi indica faptul ca foarte multi au inteles de ce este buna o masina care functioneaza pe baza de electricitate.

Romanul inca incearca sa-si dea seama cum ar putea sa consume mai putin sau cum ar putea sa insemne o economie acest tip de masina daca aceasta functioneaza pe baza de electricitate, deci factura la curent se va incarca. Nu radeti, caci aceasta problema existentiala am auzit-o din gura unui roman cu ceva studii destul de superioare.

Dincolo de acest consum mai mic pe care ni-l garanteaza masina electrica vorbim si despre un grad mult mai scazut de poluare. Si cred ca la asta ar trebui sa ne gandim inainte de toate pentru ca fara sa ne dam seama traim intr-un mediu toxic care ne ucide in fiecare zi, cate putin, in timp ce noi probabil admiram natura si ne spunem ca este foarte frumoasa. Ce e drept, multe lucruri sunt de admirat in aceasta perioada, insa si mai multe lucruri ridica semne de intrebare cand in decembrie Mos Craciun nu mai vine cu sania, ci cu rolele si probabil e imbracat intr-o pereche de pantaloni scurti.

Insa masinile electrice au nevoie de imbunatatiri. Oricat ar parea de perfecte pentru viitor, acest tip de automobile are nevoie ca tehnologia bateriilor sa fie din ce in ce mai buna si inca se lucreaza la acest aspect.

Boston Power este o companie producatoare de baterii pentru masinile electrice. Compania a fost condusa de Christina Lampe-Önnerud - chimista si antreprenoare suedeza. Spun “a fost condusa” pentru ca aceasta a vandut-o si a infiintat o alta care poarta numele Cadenza Innovation.

Cadenza Innovation vine cu o idee noua pe piata: o cutie pentru baterii care este confectionata din acelasi material din care se construiesc celebrele cutii negre ale avioanelor. Cutia are rolul de a opri explozia si combustia unei baterii de acest fel, combustia fiind un fenomen care apare in interiorul celulei de baterii. Celulele de forma cilindrica sunt protejate de o foaie de aluminiu care este invelita intr-un compozit ceramic ce are rolul de a impiedica transferul de caldura al bateriei.

ARPA-E - agentie guvernamentala americana care se ocupa cu studiul si cercetarea energiei electrice - declara ca masinile electrice vor putea intra in competitie directa cu masinile traditionale abia in momentul in care pretul unei baterii o sa scada sub pragul de 125 de dolari/kilowatt/ora.

In prezent, pretul unei baterii care este folosita de masina electrica este cuprins intre 200 dolari/kilowatt/ora si 400 dolari/kilowatt/ora.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Nevoia de adrenalina e foarte mare pentru unii! Pentru individul din urmatorul material a fost aproape sinucigasa... Omul nostru s-a gandit sa transforme un Reliant Robin(masina cu 3 roti) intr-un...aparat...
de - 20 August 2018
Viitorul suna bine atunci cand se pune problema tehnologiei avansate. Mai ales pentru ca tehnologia avansata acapareaza absolut tot ce inseamna viata si trai al oamenilor de pretutindeni. Daca la...
de - 17 August 2018
Michael Scumacher ajunge in Spania? Asta s-au intrebat jurnalistii si fanii sai, in ultimele zile. Impresarul multiplului campion de Formula 1, Sabine Kehm, a facut lumina: Schumacher nu va fi...
de - 17 August 2018
Ayrton Senna a plecat dintre noi in urma cu 24 ani, insa continua sa vanda foarte bine in lumea cailor putere. Dupa ce, de la inceputul anului, au fost vandute...
de - 16 August 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare