Autobotul Bumblebee din Transformers 4, scos la licitatie in SUA

Bumblebee 1976 Chevrolet Camaro

Fanii seriei Transformers se vor bucura cu siguranta la auzul stirii conform careia unul dintre personajele principale al ultimului film, autobotul Bumblebee, va fi scos la licitatie in curand. Rolul lui Bumblebee a fost „jucat” de un Chevrolet Camaro SS, construit in 1967.

Acesta este scos la vanzare in Statele Unite, in cadrul unei actiuni organizate de renumita casa de licitatii Barrett Jackson. Musclecar-ul in cauza a „jucat” rolul autobotului Bumblebee in filmul science fiction Transformers 4: Age of Extinction, a patra parte a renumitei serii de la Holywood.

Filmul a avut lansarea la mijlocul lui 2014 si a fost distribuit de Paramount Pictures, avand incasari de peste un miliard de dolari. Pana la acest moment, automobilul a fost detinut de regizorul Michael Bay. Musclecar-ul Bumblebee dispune de un design unic si de o caroserie vopsita predominant in negru, cu cateva elemente evidentiate in galben.

Totodata, automobilul este dotat cu un splitter din fibra de carbon, cu blocuri optice cu LED, ecartament Auto Meter Cobalt si jante cu pneuri Nitto, dedicate in special curselor auto. In ceea ce priveste interiorul, modelul in cauza este dotat cu scaune sport, tapitate cu piele de inalta calitate, un volan special si un sistem multimedia cu ecran tactil.

Chevrolet Camaro dispune de un motor V8, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte. In acelasi timp, coupe-ul scos la licitatie este dotat cu un sistem de suspensie unic si mecanisme de franare de la Wilwood. Prima generatie Chevrolet Camaro a fost prezentata in premiera absoluta pe 29 septembrie 1966 si a fost fabricata timp de trei ani de inginerii americani.

Principalul scop cu care a fost construit Camaro a fost acela de a concura in mod direct un alt model de succes al acelor vremuri, Ford Mustang. Daca urmarim cifrele care indica vanzarile de la sfarsitul anilor ’60, se pare ca acest lucru le-a si reusit celor de la Chevrolet, numarul modelelor Mustang achizitionate scazand considerabil.

De atunci si pana in ziua de azi, intre Chevrolet si Ford inca se disputa o lupta pentru titlul de cel mai popular sportcar american. Asadar, Camaro ramane chiar si astazi unul dintre cele mai reusite modele construite de inginerii din Detroit, ajungand in prezent la a cincea generatie.

In urma cu trei ani, americanii au lansat in editie limitata si un pachet de personalizare, dedicat celor 45 de ani de existenta ai modelului. Acesta include o schema de culori speciale pentru exterior, un logo personalizat si mai multe imbunatatiri de nivel tehnic.

Licitatia se va desfasura in Arizona, la sfarsitul lunii ianuarie. In cadrul aceluiasi eveniment, casa de licitatii Barrett Jackson va mai scoate la vanzare alte cateva automobile de colectie, cum ar fi camionul „Optimus Prime”, un Shelby GT 350SR Fastback sau un Volkswagen Jetta cu autograful regretatului actor Paul Walker.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter