Bugatti La Voiture Noire: putere, pret, specificatii. Cine o poate cumpara

Bugatti La Voiture Noire: putere, pret, specificatii. Cine o poate cumpara

Bugatti construieste deje cele mai exclusiviste modele, insa La Voiture Noire este modelul care a lasat pe toata lumea cu gura cascata. Iata cine o poate cumpara, ce putere dezvolta motorul acestui bolid si care sunt specificatiile.

Cand Bugatti a prezentat La Voiture Noire, producatorii auto, dar si toti pasionatii de masini au ramas pur si simplu cu gura cascata. Masina era impresionanta, insa nu se stia cine o poate cumpara, din cauza pretului exorbitant. Iata ce putere dezvolta motorul acestei masini si care sunt specificatiile.

Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpa masina noua din istorie

Cu toate ca modelele de la Bugatti nu erau chiar ieftine, La Voiture Noire a primit titlul de cea mai scumpa masina noua din istorie, depasind chiar si exclusivistul Rolls-Royce Sweptail, un alt model unicat construit pentru un client pretentios.

Citeste si: Tranzactia deceniului in industria auto. Volkswagen vinde Bugatti

La Voiture Noir, adica Masina Neagra in limba franceza, vine cu un design inspirat de celebrul Bugatti Type 57 Atlantic, insa liniile au fost inlocuite cu unele moderne, iar tehnologia de ultima ora a fost folosita din plin.

Pretul de achizitie este unul pe masura si anume 16.7 milioane de euro, cu toate taxele incluse. Conform producatorului, bolidul a fost deja cumparat de un admirator Bugatti, fascinat de legendarul Type 57 Atlantic.

Bugatti La Voiture Noire: putere si specificatii

Sub capota modelului Bugatti La Voiture Noire se gaseste acelasi motor folosit si pe Veyron sau Chiron, adica acel W16 de 8.0 litri, ce ofera nu mai putin de 1.500 cp si 1.600 Nm. Nu avem inca detalii de viteza maxima a modelului sau acceleratia de la 0 la 100 km/h, insa ne asteptam sa fie extrem de rapida si sa depaseasca usor 400 km/h.

Si daca aveati impresia ca acest model este foarte scump, haideti sa vorbim un pic despre materialele folosite si procesul de productie. In primul rand, Bugatti La Voiture Noire este construit integral din fibra de carbon si este un model unicat. Doar o singura persoana din lume il va putea detine si conduce, bineinteles.

Totodata, fiecare componenta a masinii este produsa manual, iar inginerii au muncit pana cand nu a mai existat nimic de imbunatatit. Conform declaratiilor lui Etienne Salome, designerul-sef al marcii Bugatti, La Voiture Noire este un coupe care are o forma perfecta cu finisaje perfecte.

Nu mai vorbim despre faptul ca Bugatti La Voiture Noire este deja o masina de colectie, dar si o investitie extrem de buna. Daca proprietarul va decide intr-o zi sa vanda acest automobil, mai mult ca sigur ca pretul va fi dublu sau poate triplu, fata de cel de achizitie.

VIDEOCLIPUL ZILEI