Bugatti cucereste marile cu noua serie de iahturi Niniette!

Bugatti PJ63 Niniette

Oare cine nu isi doreste sa faca, macar o data in viata, o calatorie palpitanta la bordul unui iaht luxos? Si oare cine nu s-a imaginat vreodata relaxandu-se pe puntea unul super iaht, savurand o sampanie si admitand frumusetea marii? Producatorii celor mai rapide masini super sportive, Bugatti, si cel mai mare producator de iahturi din lume, Palmer Johnson, au pornit impreuna un proiect nou, captivant atat pentru iubitorii de masini cat si pentru impatimitii de ambarcatiuni pe apa.

Sub licenta garantata de Bugatti renumitul brand de iahturi a creat o serie de iahturi elegante si ravisante folosind elemente de design ale Bugatti. Cu utilizarea unor materiale de cea mai inalta calitate si avand experienta vasta, inca din 1918, compania Palmer Johnson a creat pentru impatimiti seria de iahturi numita Niniette, disponibile in trei modele, cu dimensiuni intre 12 si 26 de metri.

Fondatorul companiei Bugatti, italianul Ettore Bugatti, a mai creat ambarcatiuni maritime in anii 1930, fiind cel care a realizat mai multe barci de curse si iahturi. Legatura stransa intre proiectul actual, Niniette, si vechea pasiune a italianului, se vede prin numele acordat noilor creatii, Niniette fiind numele animalului de companiei al fiicei sale Lidia. Acum, la 80 de ani distanta, aceasta traditie a renascut iar motto-ul brandului "Arta, Forma, Tehnica" este aplicat inca o data in domeniul ambarcatiunuilor maritime, de aceasta data.

La fel ca si in cazul masinilor sport, echipa de designeri Bugatti si-a urmat abordarea "forma urmeaza performanta", iahtul de lux din fibra de carbon luand elemente clasice ale Bugatti si combinandu-le cu formele revolutionare ale seriilor SuperSport ale lui Palmer Johnson. Rezultatul il vedeti chiar singuri in imagini, si, credem noi, este unul cat se poate de revolutionar.

Designul este caracterizat prin binecunoscuta Bugatti Type 57C Atalante imbinata armonios cu proportiile perfecte ale Type 41 Royale. Legatura stransa intre Niniette a lui Palmer Johnson si ADN-ul Bugatti este de asemenea evident si prin linia centurii accentuata si cele doua tonuri de culori. Vazuta din profil, designul este evidentiat de un amestec ultra-usor si ultra-puternic de titan si firba de carbon albastru inchis.

Designul carcasei lui Niniette este bazat pe seriile SuperSport ale companiei Palmer Johnson, o mono-coca cu doua bordaje care ofera o mai mare stabilitate la viteza si de asemenea si la ancora. Conform spuselor producatorului, iahtul ajunge la o viteza maxima de 70 km/h. Modelul principal al noii serii este P J63 Niniette, care are o lungime de aproape 20 de metri.

Aceasta luxoasa ambarcatiune are un salon de 63 metri patrati pe punte, unul de 43 metri patrati sub punte si posibilitati de cazare pentru patru oaspeti si o cabina pentru echipaj.

Pretul de baza al iahtului este de 3,25 milioane de euro, care poate suferi modoficari daca optati pentru personalizari ale interiorului. Celelalte doua modele, P J42 Niniette si P J88 Niniette au o lungime de 13, respectiv 27 de metri. Timpul de productie pentru toate cele trei modele este de aproximativ 12 luni. In cazul in care sunteti hotarati sa achizitionati un astfel de iaht, va uram cu drag "vant dun pupa", dragii nostri!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter