Bugatti Chiron are de-acum si o versiune din piese Lego, functionala!

Bugatti Chiron Lego

V-ati imaginat vreodata o masina in marime naturala construita din piese de LEGO? Si nu doar o masina, ci chiar una in stare de functionare! Ei bine, se pare ca acest lucru a fost posibil. Cei de la LEGO au reusit sa puna pe picioare un Bugatti Chiron, construit in intregime din piese de LEGO.

Asadar, avem astazi un subiect care ii va interesa atat pe pasionatii auto dornici sa isi dea seama daca masina aceasta chiar exista, cat si pe cei care iubesc piesele LEGO. Lasand la o parte puzzle-urile pe care le facem cu totii, se pare ca acum chiar avem despre ce vorbi!

Nu am glumit deloc cand am spus ca acest Bugatti Chiron contruit din piese LEGO este si functional. Echipat cu un motor asamblat din pese LEGO Technic, „jucaria” poate rula cu o viteza de aproximativ 20 km/h. Intreaga masina are o masa totala de peste 1.500 de kilograme, fiind utilizate peste un milion de piese LEGO.

Unitatea de propulsie despre care vorbeam mai devreme a fost construita din 8.000 de piese, aceasta putand dezvolta 5.3 cai putere si un cuplu maxim de 92 Nm. Nu stiu cum vi se pare voua, insa eu recunosc ca mi se pare ireal sa aflu ca o masina de „jucarie” are un motor „real”.

Va ganditi de cat timp a fost nevoie pentru a construi intreaga masina? Recunosc ca si eu m-am intrebat acelasi lucru imediat de cum am aflat despre aceasta isprava. Nu de alta, dar eu stau cateva ore bune pana reusesc sa termin un puzzle ceva mai complicat.

Ei bine, se pare ca intre prima piesa pusa si ultima care a intregit proiectul in totalitate au trecut nu mai putin de 13.438 de ore. Asta inseamna aproape 560 de zile in care s-a lucrat non-stop. Asta da motivatie!

Cei de la LEGO au dus masina abia construita in Ehra Lessien, Germania. Aici, Bugatti Chiron a fost testat pentru prima data. Masina din piese de LEGO l-a avut la volan cu aceasta ocazie chiar pe Andy Wallce, pilotul oficial al celor de la Bugatti.

De asemenea, proiectul Bugatti Chiron realizat din piese LEGO va ajunge in cele din urma si la Monza, acolo unde toti pasionatii auto il vor putea admira in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei. Una peste alta, mie mi se pare un proiect fantastic, la care s-a muncit neincetat si care merita toata atentia noastra.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Bugatti

Newsletter