V-ati intrebat vreodata cum ar arata un Bugatti Chiron off-road? Avem raspunsul...

Bugatti Chiron Off-road

Nimic din felul in care arata un model Bugatti Chiron nu ne-a dus cu gandul ca cineva ar trebui sa-l cumpere pentru capacitatea lui de a face fata unui traseu off-road. Stim doar ca superputernicul grand tourer poate acoperi distante vaste la viteze incredibile, iar ocupantii sai se vor simti mereu foarte confortabil.

Iata, insa, ca artistul plastic Rain Prisk si-a imaginat o altfel de versiune de Chiron, una cu adevarat nebuneasca, el demontand hipermasina si transformand-o intr-o "bestie" care poate fi de folos intr-o lume post-apocaliptica.

Asa cum stiti, Bugatti Chiron este deja o masina care beneficiaza de tractiune integrala, asa ca asta ar trebui sa fie un avantaj pe teren accidentat. In plus, Prisk a ridicat garda la sol indeajuns pentru a proteja piesele mecanice importante ale masinii, asa ca placa de protectie frontala, legata de bara fata, arata bine, desi pare in plus, de vreme ce motorul se afla in spatele soferului. Nu lipseste, asa cum ne asteptam, vinch-ul frontal.

Pentru ca avem o noua garda la sol, mult mai inalta, Prisk monteaza pe aceasta versiune un set masiv de pneuri off-road. Asta inseamna si taierea aripilor, astfel ca acestea sa aiba spatiu de manevra.

Daca ne uitam mai atent din fata, putem observa chiar si linia rezervoarelor laterale ale socurilor masinii, care ofera, in plus, o mai buna absorbtie a elementelor naturale intalnite de pe orice teren accidentat.

Un model standard Chiron nu ofera prea mult spatiu pentru bagaje, asa ca Prisk monteaza pe acoperis un spatiu de depozitare pentru toate cele necesare in viata de zi cu zi. Bratele acestuia par sa fie atasate pe partea din spate si, daca vreti mai multa lumina atunci cand va opriti sa campati, masina are montate pe acoperis becuri LED. In plus, daca nu sunteti fani ai cortului, in cabina veti avea spatiu suficient de dormit.

Aceasta noua versiune va fi extrem de interesanta si de utila la un drum prin desert, dar nu credem ca ar fi o idee prea buna atunci cand vorbim despre noroi sau mocirla (avand in vedere ventilatorul rotativ al masinii). Pana la urma, Chiron este un vehicul destul de complicat si modificarea sau repararea lui ar putea fi o operatiune destul de grea.

Daca nu ne credeti, ganditi-va la cat de complicata este schimbarea uleiului pe un model Veyron si, apoi, imaginati-va ca ati incerca sa reparati o astfel de masina in conditii improprii.

Asta e si motivul pentru care, desi ne place aceasta versiune, am alege oricand un Jeep CJ sau Toyota FJ in fata acestui Bugatti, si am fi siguri ca n-am avea nici o problema in conditii off-road.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Rain Prisk / Facebook

Newsletter