Video: Bruce Lee are un rol foarte important in noul spot BMW M4 GTS

BMW M4 GTS Bruce Lee

Un spot foarte nou, difuzat deocamdata in China, se foloseste de cuvintele frumoase si faimoase ale lui Bruce Lee pentru o prezentare aproape perfecta a puterii noului sistem de injectie cu apa a lui BMW M4 GTS.

Spotul este gandit in jurul unor extrase dintr-un interviu celebru al cunoscutului maestru de arte martiale, in care acesta explica puterea apei, atat aceea de a curge, cat si cea de a distruge.

Noul sistem de injectie cu apa de pe BMW M4 GTS, inspirat de cel creat de Bosch acum cativa ani, este capabil sa pulverizeze o ceata fina de apa in galeria de admisie. Lichidul se evapora, raceste galeria si permite unui motor turbo sa arda la temperaturi mai ridicate.

Aceasta noua tehnologie permite unui motor in linie, in sase cilindri, bi-turbo, de 3,0 litri, sa produca nu mai putin de 494 de cai putere si un cuplu-forta de 600 de newtoni-metru.

Mai mult, in momentul in care rezervorul cu apa de cinci litri se goleste, computerul masinii micsoreaza puterea masinii, pana cand proprietarul executa operatiunea de re-umplere a rezervorului.

Inginerii de la BMW estimeaza ca apa ar trebui sa ajunga pentru nu mai putin de 2.896 de kilometri, inainte de realimentare.

Pana in acest moment, BMW a vandut doar 803 exemplare din noul M4 GTS, alte 27 de masini fiind folosite in scopuri publicitare. Pe langa puterea mai mare a noului model, inginerii de la BMW au reusit sa reduca si din greutatea masinii, scapand de 62 kilograme, astfel ca noua versiune M4 GTS cantareste doar 1.510 kg.

Si din aceasta cauza, noul coupe accelereaza pana la 100 de km/h in doar 3,8 secunde, iar viteza maxima atinsa de masina ajunge pana la 305 km/h.

Noul spot BMW vorbeste despre beneficiile noului sistem de injectie prezentand un model M4 GTS facand manevre in slow motion printr-un strat superficial de apa. Datorita miscarilor noului spate al modelului, reclama pare sa dea putere vorbelor spuse de Bruce Lee.

Ca informatie de ultima ora, BMW si Bosch intentioneaza sa foloseasca acest nou sistem de injectie cu apa si pe modelele mai putin exclusive ale producatorului german. Principalul scop declarat de oficialii BMW este acela de a imbunatati consumul de combustibil si de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter