BMW M5 (F90) Competition a devenit cea mai rapida masina de politie din Australia

BMW M5 (F90) Competition a devenit cea mai rapida masina de politie din Australia

Cred ca nu mai e pentru nimeni un secret faptul ca in Emiratele Arabe Unite ne intalnim cu cea mai „interesanta” flota de masini de politie din lume, flota in care ne intalnim cu modele de la Renault Twizy si pana la Porsche 918 Spyder.

Ei bine, de-a lungul ultimilor ani, ne-au atras atentia si multele masini folosite de fortele de politie din Australia. Printre ele se numara un FPV GT RSPEC, un Audi RS4 Avant sau chiar in Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe.

Revenind la timpul prezent, iata un alt bolid pe care nu l-am fi vazut in acest rol, mai exact un BMW M5 in versiunea sa Competition.

Masina se alatura modelelor de patrulare 530d deja folosite, face parte din inventarul Politiei din Victoria si este, in acest moment, cea mai rapida masina de politie din Australia, cu o viteza maxima de 305 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3,3 secunde.

In Australia, modelul BMW M5 Competition costa 229.900 de dolari australieni dar, inainte de a va scandaliza in legatura cu cheltuielile politiei de acolo, ar trebui sa stiti ca masina a fost oferita imprumut, pentru un an, de reprezentanta locala BMW.

„Modelele noastre 530d i-au impresionat pe politisti datorita combinatiei de performante, confort, dinamica si eficienta. In plus, si reparatiile masinilor sunt incluse in pachet, asa ca asta inseamna si o durata de viata foarte buna pentru aceste modele”, a declarat Vikram Pawah, presedintele consiliului de administratie BMW Group Australia.

„In acest moment, cu aceasta versiune BMW M5 Competition in serviciul politiei din Victoria, nivelul de performanta a crescut corespunzator. Combinand siguranta unui sistem de tractiune integrala xDrive cu toate aspectele si abilitatile lui M5, aceasta masina este perfecta pentru a fi folosita de fortele de politie”, a mai spus oficialul BMW.

Trebuie sa recunoastem ca nu vedem in fiecare zi un sedan de lux de aceste dimensiuni, propulsat de un motor bi-turbo V8 de 4,4 litri, care produce 620 cai putere si un cuplu-forta de 750 de Nm, in slujba politistilor, chiar daca acest lucru se intampla doar pentru o scurta perioada de timp.

Culorile si luminile specifice unei masini de politie, dar si gurile de aer sau placutele de inamtriculare, fac din acest M5 Competition o masina si mai intimidanta, care i-ar putea convinge pe participantii la trafic sa respecte cel putin regulile legate de viteza.

Ne ramane o singura intrebare: ce trebuie sa facem pentru a intra in randurile fortelor de politie din Australia?…

VIDEOCLIPUL ZILEI