BMW, Iveco si doua Mercedes-Benz au fost retinute de politistii de frontiera. Romanii au ramas fara masini. Iata motivul!

In momentul in care cand ghinionul se tine scai de tine… nu scapi nici macar atunci cand incerci sa treci granita. Mai ales daca vrei sa pasesti pe teritoriu romanesc cu masina furata sau data in urmarire.

Avem de-a face cu patru povesti mai ceva ca in Decameron. Daca Decameronul ne oferea 10 povestioare dragute - sau nu… cine a citit stie despre ce vorbesc, cei patru romani ne prezinta patru istorioare cu masini furate, cumparate de ei si plimbate pe te miri unde pana au ajuns in Romania.

Si cand te gandesti ca Romania tine cu asa ceva, tocmai la acesti patru barbati s-a oprit necazul. O masina de marfa Iveco, un BMW 530 D, un Mercedes-Benz  din anul 2015 si un Mercedes-Benz C220.

Sa vedem, dar, despre ce este vorba in fiecare poveste si sa tragem concluziile la final.

1. 1. Iveco Daily

Iveco-ul a fost identificat de politistii de frontiera de la PTF Cenad. Acesta era condus de un tanar de 32 de ani cu domiciliul in Italia. Politistii de frontiera au constatat ca exista diferenta intre seria de sasiu inscrisa in certificatul de inmatriculare al autovehicului si cea care se afla pe caroseria automobilului.

Masina figura in bazele de date ca fiind un bun dat in urmarire pentru a fi confiscat. Alerta a fost introdusa in Italia in data de 3 martie 2016.

Care a fost reactia tanarului? Autoutilitara ar fi fost cumparat de el cu o saptamana in urma de la un cetatean italian si nu ar fi stiut de toate aceste probleme ale autovehiculului.

2. 2. BMW 530 D

Ei, daca vorbim despre un astfel de model de BMW inseamna ca vorbim despre o suma mare de bani. Automobilul a fost descoperit de politisti pe raza localitatii Tomesti, judet Iasi. Autoturismul marca BMW era un bun dat in urmarire de autoritatile britanice inca din data de 14 martie 2018.

Care a fost reactia barbatului de 33 de ani? Acesta spune ca ar fi cumpara masina prin sistemul leasing, din Marea Britanie, si nu stia ca se afla la bordul unui bolid dat in urmarire.

3. 3. Mercedes-Benz CLA

Un Mercedes-Benz CLA cu an de productie 2015, cu numere de Italia, a fost identificat miercuri. Politistii de frontiera de la punctul Giurgiu au descoperit, in urma unei verificari de rutina, ca automobilul fusese si el pus pe lista bunurilor cautate pentru a fi confiscate. Acesta era pus pe lista inca din data de 7 aprilie 2018. Destul de recent.

Cat costa un asemenea autoturism? Aproximativ 30.000 de euro. Soferul, un tanar de 24 de ani din Brasov, a declarat ca nu i-au fost aduse la cunostinta aceste detalii despre masina, aceasta fiind cumpara din Italia.

4. 4. Mercedes-Benz C220

Un Mercedes-Benz C220 a fost verificat intr-un control de rutina la Vaslui si s-a descoperit ca automobilul era pus pe lista bunurilor urmarite pentru a fi confiscate. Autoritatile au sesizat prezenta automobilului pe raza localitatii mai sus mentionate si este cautat de autoritatile britanice incepand cu data de 19 martie 2018.

Barbatul de 31 de ani spune ca a cumparat masina din Marea-Britanie, prin sistemul de vanzare-cumparare leasing. Acesta declara, ca toti cei de mai sus, ca nu i s-au adus la cunostinta detalii despre faptul ca masina ar fi avut probleme sau ca este cautata.

O astfel de masina costa aproximativ 69.000 de lei.

Concluzia? Toti cei patru barbati au fost pacaliti cu varf si indesat de catre oamenii de peste hotare, oferindu-le automobile care sunt cautate si date in urmarire. Cel mai probabil, automobile au fost puse la vanzare la preturi mici tocmai pentru a-si gasi repede clienti care sa duca mai departe fapta.

Sursa: Politia de Frontiera

Newsletter

Whatsapp