BMW i8 se implica in mod direct in lumea artistica gratie lui Thomas Scheibitz

BMW i8 Art Car Thomas Scheibitz

Nu e deloc un lucru neobisnuit ca BMW sa angajeze, periodic, diferiti artisti, mai ales atunci cand e vorba despre proiectele sale artistice. Cu toate acestea, masina despre care vorbim in acest articol este putin diferita: nu a fost comandata de catre producatorul bravarez!

Descrisa ca fiind un "experiment independent in forma si culoare", acest i8 apartine unui prieten al cunoscutului Thomas Scheibitz, artistul aflat in spatele proiectului, care a reusit sa re-creeze o adevarata pictura la scara redusa, dupa o idee pusa pe panza acum doi ani.

Ce inseamna asta? Simplu, pe masina sport hibrida ne intalnim cu fragmente scanate si marite ale picturii, binenteles in contexte diferite.

Scheibitz, care este si profesor la clasa de pictura a Academiei de Arte frumoase din Dusseldorf (Germania), a prezentat public proiectul in weekend, in studioul sau din Berlin.

"Continutul radical tine foarte mult de forma. Formele sculpturale traditionale afecteaza perspectivele vizuale, detaliile, perspectiva spatiala, calitatea formelor, simetria sau dizolvarea acesteia, dand astfel iluzia ca am plecat din mai multe zone atunci cand am inceput acest proiect", a declarat artistul.

Ceea ce ni se pare interesant este ca, in comparatie cu vehicule similare, care sunt, uneori, vandute fie pentru profit fie pentru vreo cauza nobila, aceasta "masina artistica" BMW i8 neoficiala nu-si va schimba prea curand proprietarul.

Cat despre masinile artistice BMW adevarate, aceasta idee dateaza inca din anul 1975. Nu stim daca va mai amintiti, dar primul vehicul a fost un model 3.0 CSL, personalizat de Alexander Calder.

De atunci, numeroase masini care poarte sigla producatorului din Munchen au trecut prin acelasi proces si unele dintre ele au inspirat altele. Printre modele se numara si versiunea i8 Roadster "4 Elements", creata de artistul ceh Milan Kunc, masina care ne-a impresionat nu cu mult timp in urma.

Sursa: BMW

Newsletter

Whatsapp