Modelul 3.0 CS: amintiri de pe vremea cand masinile BMW erau frumoase!

Multe dintre modelele BMW din zilele noastre sunt frumoase, dar nu le-as numi geniale, fiind totusi mai stilate prin functii, unul dintre motive fiind ca designerii nu se mai bucura de aceeasi libertate.

Sa ne intoarcem, insa, in anii '70 si la modelele BMW care atrageau toate privirile. Ei bine, acest BMW 3.0 CS din 1973, oferit spre vanzare de Motorcar Studio, este un exemplu excelent.

Senzationalul coupe creat de Karmann are o silueta eleganta, cu linii care curg, margini rotunjite si lipsa celui de-al doilea stalp de rezistenta. Mai mult, detalii ca sigla de pe capota, grila frontala sau luminile individuale sunt elemente de design intalnite chiar si pe modelele de astazi. Din acest punct de vedere, putem spune ca modelul CS a stabilit elementele importante de identitate ale marcii germane.

Sub capota ne intalnim cu foarte cunoscutul motor BMW M30 in sase cilindri de 3,0 litri, care produce in jur de 180 de cai putere. In plus, de transmisie se ocupa o cutie de viteze manuala in patru trepte.

Geamurile prezente pe acest model au fost gandite pentru a umple masina cu lumina naturala, oferindu-i un aer mai spatios pentru o masina clasica. Cabina pare sa fie in stare exceptionala, cu tapiterie din piele caramel care acopera aproape toate suprafetele. Mai mult, pe partea din spate ne intalnim cu scaune de curse si un portbagaj de dimensiuni generoase, care fac din masina un vehicul destul de practic.

Acest exemplar a fost revopsit in anii '80 in nuanta originala din fabrica, albastru Fjord, interiorul fiind refinisat la inceputul anilor 2000. Au fost adaugate si cateva modificari, printre care carburatoarele Weber, un sistem de incalzire modern, un volan Nardi, faruri "Cibie" din aceeasi perioada si un compresor pentru sistemul de aer conditionat.

Tot din anunt am aflat si ca masina a avut doar trei proprietari in trecut si ca are nu mai mult de 87.281 de km la bord. In plus, modelul a calatorit mult pe drumurile lumii, iar al doilea proprietar l-a condus pentru mai bine de 25 de ani!

Sa nu uitam, de asemenea, ca masina vine cu multe documente oficiale, cu sculele si cheile originale, dar si cu cateva componente, colectate de-a lungul anilor.

Ajungem si la informatia cea mai importanta: pentru 84.900 de dolari, puteti avea acest BMW clasic bine intretinut, in versiune standard si plin de farmecul trecutului.

Newsletter

Whatsapp