Autoritatile din Marea Britanie se pregatesc sa testeze 'radare de zgomot'!

Esapament BMW

Autoritatile din Marea Britanie se pregatesc sa testeze, in efortul de a scapa de cele mai zgomotoase masini de pe drumurile publice, cele mai avansate sisteme de detectare a poluarii sonore.

Sistemele comandate de autoritatile britanice vor fi in stare sa detecteze motociclistii sau automobilistii care depasesc normele legale de zgomot, in timp ce ii vor identifica automat pe cei vinovati.

Pentru a va aduce aminte, toate vehiculele construite dupa 2016 si vandute in Europa sunt limitate la 74 de decibeli, dar sa nu uitam ca exista si sisteme de esapament personalizate pentru motociclete si masini care pot depasi aceasta valoare.

Presa britanica sustine deja ca mai multe prototipuri ale acestui sistem vor fi testate in diverse locatii din tara, in urmatoarele sapte luni.

Mai mult, unul dintre oficialii guvernului britanic, Chris Grayling, a declarat ca e hotarat sa lase in urma sistemele de esapament galagioase.

"Poluarea sonora face vietile oamenilor din comunitati din toata Anglia cu adevarat mizerabile si are un impact extrem de serios asupra sanatatii. De aceea, sunt foarte hotarat sa scap drumurile tarii de toate sursele de zgomot", a declarat Chris Grayling.

Pe de alta parte, presedintele executiv al Asociatiei Industriei Moto Britanice, Tony Campbell, a declarat ca aceste sisteme de detectare a zgomotului sunt absolut necesare pentru a scapa de sistemele de esapament ilegale montate de unii motociclisti.

"Cu cat presiunea asupra mediului este mai mare, situatie la care participa si poluarea sonora, aceste sisteme ilegale atrag atentia nedorita asupra comunitatii moto si nu reusesc sa promoveze partea pozitiva a circulatiei pe doua roti", a declarat domnul Campbell.

Testele vor determina daca vehiculul a depasit limita legala de zgomot, luand in calcul clasa si viteza relativa a acestuia, in comparatie cu locatia in care se afla dispozitivul.

In cazul in care testele se vor bucura de succes, e mai mult decat posibil (poate chiar obligatoriu!) ca tehnologia sa fie introdusa pe tot teritoriul Marii Britanii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter