Autoritatile sud-africane sunt la un pas de distrugerea unui Ferrari LaFerrari

Ferrari LaFerrari

In dragoste si in razboi, aproape intotdeauna sufera cei inocenti. In acest caz, cel care are de suferit este un model LaFerrari retinut intr-un depozit din Africa de Sud inca din 2014. De parca vestea nu ar fi indeajuns de proasta, se zvoneste ca aceasta foarte rara super masina are toate sansele sa fie distrusa de guvernul sud-african.

Motivul? Proprietarul acestui model de multe milioane de dolari nu a reusit sa urmeze pasii legali pentru importul vehiculului. Acest lucru se intampla in 2014, iar proprietarul se pare ca a incercat sa evite plata unor taxe si indatoriri.

Acelasi proprietar nu a facut nimic timp de trei ani iar in februarie a completat hartiile de export a masinii catre Republica Democrata Congo. Masina i-a fost eliberata, iar proprietarul a parasit tara prin punctul de trecerea frontierei de la Beitbridge. Masina ar fi trebuit sa traverseze Zambia si Zimbabwe pentru a ajunge in Congo.

Ar fi bine daca povestea s-ar incheia aici. Din pacate, acelasi proprietar a incercat sa revina cu masina in Africa de Sud, prin exact acelasi punct de trecere a frontierei. Avand in vedere ca trecuse doar o zi de cand parasise tara, autoritatile au simtit ca ceva nu este in regula.

Fiscul African (SARS – nu-l confundati cu virusul care creeaza probleme severe de respiratie, desi e posibil sa aveti probleme identice daca cititi articolul pana la capat) a confiscat masina Ferrari si i-a trimis proprietarului o scrisoare de intentie. Continutul acesteia este deocamdata necunoscut, dar conform presei de specialitate, urmatoarea oprire a modelului LaFerrari va fi, daca proprietarul nu justifica importul masinii, la cimitirul de fier vechi.

Desi ne-ar placea sa spunem ca este vorba doar despre o pacaleala de 1 Aprilie, povestea este cat se poate de reala.

Ceea ce nu intelegem este de ce cateva taxe au fost atat de greu de platit pentru cineva care si-a permis sa cheltuiasca o suma de 7 cifre pe o astfel de masina? Poate ca ar fi fost mai bine ca proprietarul sa se multumeasca cu un model la o scara mult mai mica, eventual 1:8, daca stia ca va avea atat de multe probleme cu taxele si importul acestui model.

De ce ne pare rau? E simplu: producatorul a construit doar 500 de exemplare din LaFerrari. Poate la acest lucru ar trebui sa se gandeasca autoritatile sud-africane, inainte de distruge aceasta masina atat de rara. Noi asta speram sa se intample.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter