Au schimbat Codul Rutier. Ce numar de inmatriculare va avea masina pe care o va folosi Papa in Romania.

Numarul de inmatriculare al masinii Papei

In cateva zile Romania va fi conectata la vizita celui mai inalt prelat al Bisericii Catolice. Papa Francisc va efectua o vizita in tara noastra in perioada 31 mai - 2 iunie, la invitatia autoritatilor din tara noastra si a Bisericii Catolice din Romania, timp in care Sanctitatea Sa va vizita Bucurestiul, Iasiul si Blajul, precum si sanc­tuarul marian de la Sumuleu-Ciuc.

Pe tot parcursul vizitei in Romania, Papa Francisc se va deplasa cu o masina special construita pentru acest eveniment, care va avea si un numar de inmatriculare unic. Pentru ca aceasta este o cerere expresa a Vaticanului la fiecare dintre vizitele efectuate de catre Înaltul Pontif în lume, autoturismul pus la dispozitia acestuia va fi inmatriculata cu un numar special, respectiv SCV 1. Cum va fi posibil acest lucru? Simplu. Printr-o Ordonanta de Urgenta, care va schimba Codul Rutier din Romania pentru acest eveniment cu adevarat important.

„Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) teza intai din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se autorizeaza Serviciul de Protectie si Paza sa inregistreze in evidentele proprii, cu numar unic, autovehiculele in care se deplaseaza Sanctitatea Sa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfasurate pe teritoriul Romaniei in perioada 31 mai – 2 iunie 2019”, se arata in Ordonanta de Urgenta adoptata ieri la Palatul Victoria. 

Revenind la numarul de inmatriculare pe care-l va avea masina Papei Francisc, literele reprezinta acronimul „Status Civitatis Vaticanae” si va fi scris cu rosu pe fond alb.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter