Au permis de conducere, desi au fost descoperiti cu handicap de vedere! Anomaliile din Romania continua si pun in pericol vietile oamenilor

Persoane cu handicap de vedere au permise

Romania este tara tuturor posibilitatilor si atunci cand ai senzatia ca ai vazut totul, mai apare ceva, care sa-ti intareasca ideea ca pentru unii dintre concetatenii nostri orice este permis.

O situatie de-a dreptul incredibila a fost descoperita de autoritatile din Bistrita Nasaud. In urma confruntarii unor documente oficiale s-a constatat ca persoane cu dizabilitati de vedere au primit permise de conducere.

In total, in cadrul anchetei au fost verificati peste 3.800 de beneficiari de indemnizatii, iar autoritatile au descoperit 73 de bistriteni cu dizabilitati de vedere care aveau permise de conducere. 16 dintre acestia si-au obtinut permisele dupa incadrarea in grad de handicap.

„Dupa reevaluare, in 13 cazuri din cele 57 le-au incetat drepturile banesti, in 42 de situatii li s-a retras permisul si in celelalte doua situatii a fost vorba de un deces si o persoana mutata in alt judet. Cat priveste situatia celor 16 persoane care au obtinut permisele de conducere dupa incadrarea in grad de handicap, 11 au ramas fara drepturi, pentru patru s-a retras permisul de conducere si o alta persoana a fost reincadrata intr-un alt tip de handicap”, a mai spus Ani Bob, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Bistrita-Nasaud, in sedinta Colegiului Prefectural Bistrita-Nasaud.

Newsletter

Whatsapp