Apare Dacia Arkana? Masina secreta pregatita de Renault, pozata in Romania

Prototipuri Renault fotografiate in Romania

Designerii de la Renault lucreaza ca furnicile in laboratoarele uzinelor franceze pentru a tine pasul cu acerba concurenta de pe piata mondiala. De curand, au fost zarite cateva unitati ale unui nou model, gata sa fie scos pe piata de compania, care are sediul mama la Boulogne-Billancourt, insa si mai interesant este faptul ca aceste masini au fost pozate in... Romania.

Specialistii spun ca respectivele modele nu au legatura cu ceea ce se construieste acum la Mioveni si ca ar fi varianta imbunatatita a modelului Arkana, un SUV ceva mai fin decat Dusterul romanesc. Numai ca unele surse neoficiale sustin ca in viitor, liniile ar putea fi copiate si de ai nostri pentru a scoate pe piata un nou model, care sa intre in forta pe piata. 

Strategia Renault pentru aceasta masina secreta este sa o produca undeva in Rusia dupa care sa o lanseze pe pietele continentale si nu numai. Probabilitatea ca Arkana sa fie mai bine vanduta decat Dusterul este destul de mica insa pentru ca principalul criteriu avantajeaza inca SUV-ul produs la Mioveni. Vorbim aici despre pret. Se asteapta ca cea mai buna versiune Arkana sa fie ceva mai scumpa decat Duster, ceea ce le-ar putea strica socotelile francezilor.

Previziunile sunt insa clare. Intr-un viitor nu foarte indepartat, modelul Arkana ar putea fi „preluat” si in Romania, unde va aparea, cel mai probabil, sub sigla Dacia si cu un nume nou, asa cum e normal. Seful departamentului de design al Renault, a declarat ca ce vrea ca acest model  sa aduca un echilibru intre un sedan si un SUV. Altfel spus, e o masina de oras pe care o poti baga lejer si pe drumuri neasfaltate.

Newsletter

Whatsapp