Crezi ca daca lucrezi pentru Ferrari primesti discount la masini? Nici vorba! Iata explicatia din spatele acestei reguli!

Ferrari 488 Pista

Daca ne gandim la bonusurile promise atunci cand te angajezi pentru un brand renumit sau pentru un supermarket mare, mai ca-ti vine sa lasi jobul actual si sa pleci inspre celalalt. Discount la produsele de make-up, discount la haine, discount la incaltaminte sau cine stie ce instrumente de aerobic sau yoga. Tentatia este mare, mai ales ca o buna parte dintre oameni gandesc si in felul acesta.

Ei bine, daca vezi un anunt de angajare pentru compania Ferrari, luand in calcul toate cele de mai sus, o sa-ti revizuiesti CV-ul cat ai clipi si aplici fara sa-ti pui prea multe intrebari. Doar ca odata anagajat acolo o sa ai o surpriza: nu disount si nu masina noua, chiar daca ti-ai pus sufletul si mintea la munca atunci cand ai asamblat-o.

Daca pentru unii ar parea putin nedrept, explicatia vine in ajutorul acestei afirmatii si ne face sa intelegem mai bine logica din spate. Daca ma intrebati pe mine, mi se pare destul de normal ce se intampla acolo.

Enrico Galliera ocupa pozitiile de Chief Marketing si Commercial Officer. Destul de important in companie, Enrico explica de ce angajatii nu primesc discount si nu-si pot cumpara masina direct din fabrica, chiar daca fara de ei nu se putea duce la capat un asemenea proiect.

Acesta spune ca Ferrari nu este un simplu automobil… Ferrari vinde trairi si experiente. Iar imaginea de brand exotic si exclusivist nu ar mai ramane in picioare daca toata lumea ar putea sa se plimbe la volanul unui Ferrari.

Productiile supercarului sunt adesea editii limitate, iar cei mai multi dintre clienti asteapta foarte mult timp pana sa primeasca un model. Unii isi gasesc locul pe listele de asteptare, altii nu. Asa ca isi pun speranta in urmatorea productie.

Enrico Galliera mai spune si ca doar pilotii din echipa Scuderia Ferrari Formula 1 au voie sa cumpere un Ferrari direct din fabrica, insa si ei platesc pretul intreg pentru un supercar de acest calibru, asa ca nu exista discount… chiar daca ai legatura cu faimoasa companie si lucrezi, pe orice post, in cadrul ei.

Daca in unele industrii merge foarte bine treaba asta, in industria auto - si mai ales la Ferrari - socoteala de acasa nu e aceeasi cu cea din targ. Asa ca fii foarte atent cand iti trimiti CV-ul… asta daca mai vrei sa pleci peste hotare sa asamblezi masini pentru care nu vei primi niciun discount daca iti doresti sa le cumperi.

Newsletter

Whatsapp