Amenzile pe care le pot primi romanii cand ies din tara. Cei mai multi soferi habar nu au la ce risc se expun!

Amenzi ciudate in Europa

Pentru multi soferi romani dedesubturile legilor rutiere din alte tari europene sunt o necunoscuta, iar riscul de a primi o amenda sanatoasa pentru cateva lucruri banale sunt destul de mari pentru ca necunoasterea legii nu te exonereaza de raspundere.

In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva situatii pentru care conducatorii auto pot primi amenzi in tarile europene, care se numara printre cele mai ciudate reguli pe care oricine trebuie sa le respecte atunci cand se afla in tara respectiva.

1. Germania - tara recunoscuta pentru infrastructura perfecta si pentru masinile teribile, care se construiesc in uzinele de elita. Asa cum bine se stie, la nemti, unde-i lege, nu-i tocmeala, iar pentru multi dintre concetatenii nostri exista riscul de a fi amendati pentru ca nu cunosc o regula simpla. Politia germana da amenzi mari si iti poate interzice sa mai intri in tare pentru o perioada daca... ramai in pana de benzina pe autobahn!!!

2. Rusia - Chiar daca nu face parte din Uniunea Europeana, tot mai multi romani aleg sa isi petreaca vacante intr-un adintre cele mai mari si mai ofertante din punct de vedere turistic tari ale lumii. Atentie, insa, politistii din Est nu te vor ierta daca vei avea masina murdara. Da, ati citit bine! In Rusia e interzis sa circuli cu automobilul murdar pentru ca risti sa fii amendat. Mai mult, nu exista o limita a... mizeriei. Daca politistul considera ca autoturismul tau nu e suficient de curat, te vor amenda fara ca tu sa ai prea multe de spus.

3. Danemarca - O tara din nord, acolo unde totul merge cum scrie la carte, inclusiv conducatorii auto, care respecta cu strictete regulile impuse de legi. Una dintre aceste legi, obliga orice sofer sa se asigure ca nu exista niciun copil sub masina. Asadar, regula e simpla. Inainte de a te urca la volan, te uiti sub masina, vezi daca exista un micut pe acolo si abia apoi pleci la drum!!!

4. Luxemburg - unul dintre cele mai mici si mai elegante state europene. In Ducatul Luxemburgului vei vedea mereu masini frumoase si scumpe. Locuitorii acestui stat sunt si mari amatori de autoturisme de epoca, insa pentru acestia legea e foarte clara. Fie ca aceste bijuterii au parbriz sau nu, posesorii lor sunt obligati sa le monteze... stergatoare pentru ploaie!

Newsletter

Whatsapp