Amenzi impresionante in finalul lui decembrie! Un cetatean strain a incasat o amenda de 2900 lei pe A3

amenzi politia rutiera

Politistii rutieri au prins nu mai putin de 68 de persoane care conduceau cu viteza excesiva si 6 soferi sub influenta bauturilor alcoolice la volan si au aplicat amenzi drastice si au suspendat mai multe permise. Cel mai grabit sofer in perioada sarbatorilor a fost un cetatean strain care a fost surprins de un aparat radar cu viteza de 226 km/h pe Autostrada A3, conform unui comunicat oferit de Politia Romana.

Raportul este doar pentru perioada 27 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019 si face parte dintr-o actiune de prevenire a accidentelor de circulatie si cresterea sigurantei rutiere. Conform datelor oferite de Politia Romana au fost depistati 68 de soferi care au circulat cu peste 50 de km/h fata de viteza legala pe autostrada, iar 14 dintre cei prinsi au atins viteza de 200 de km/h.

Politistii au fost acordat amenzi cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei, iar unii dintre ei au ramas si fara permis de conducere pentru 90 zile.

Viteza maxima a fost atinsa pe 30 decembrie 2018 de un cetatean strain care se pare ca se grabea sa ajunga la Revelion. Politistii l-au inregistrat cu viteza de 226 de km/h pe Autostra A3 Turda-Borsa, fiind amendat cu suma de 2.900 de lei si cu suspendarea dreptului de a conduce pentru urmatoarele 90 de zile.

In acest interval de timp au fost depistati si 6 soferi care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice la volan, iar pe numele lor au fost intocmite dosare penale sau aplicate masuri contraventionale pentru a abaterile respective.

Cea mai mare valoare inregistrata de un aparat etilotest a fost de 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat, la data de 1 ianuarie 2019, atunci cand agentii de la rutiera au prins un barbat de 31 de ani din Mangalia care se afla la volanul unei masini pe A2 Bucuresti- Constanta, fiind intocmit un dosar penal pe numele lui.

Din pacate alcoolul si viteza la volan sunt doua dintre cele mai intalnite cauze in randul accidentelor din Romania. Multe dintre tragedii se petrec din cauza neadaptarii vitezii la conditiile de drum, iar faptul ca au fost inregistrati soferi cu viteze de peste 200 km/h este un indiciu clar cu privire la inconstienta de care dau dovada anumiti conducatori auto in momentul in care apasa pedala de acceleratie fara sa se gandeasca la consecinte.

Newsletter

Whatsapp