Amenda record pentru un tanar sofer din Suceava si permisul suspendat pana in 2024

Daca te-ai intrebat care este cea mai mare amenda de circulatie obtinuta in Romania, o sa iti spunem ca recordul tocmai a fost doborat. Un sofer a reusit performanta de a ramane fara permisul de conducere pentru urmatorii patru ani.

Amenda record pentru un tanar sofer din Suceava si permisul suspendat pana in 2024

Soferii romani se bat in recorduri, de la cei mai nervosi la cei care obtin cele mai mari amenzi. Un tanar de 20 de ani a reusit performanta de a obtine cea mai mare amenda de circulatie, dar a ramas si fara permis timp de patru ani.

Care este cea mai mica amenda de circulatie din Romania?

Ca sa va faceti o idee despre gravitatea faptelor, o sa va spunem ca cea mai mica amenda pe care o poti lua ca sofer in Romania, adica doua sau trei puncte de penalizare, face parte din clasa I de sanctiuni si are o valoare de 290 de lei.

Citeste si: Cod Rutier 2021: care sunt amenzile pentru motocicletele si masinile cu tobe modificate, care depasesc nivelul legal al decibelilor

Poti obtine o amenda de 2-3 puncte de penalizare daca o sa conduci un autovehicul in mod nejustificat cu o viteza de cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie pe tronsonul de drum pe care te afli, daca nu ai semnalizat atunci cand ai schimbat directia de mers sau daca nu ai respectat normele privind circulatia pe drumurile publice, ca pieton.

Totodata, poti obtine aceasta amenda daca nu ai purtat centura de siguranta. Si cei care nu poarta casca de protectie omologata, se pot alege cu aceeasi amenda!

Recordul pentru cea mai mare amenda de circulatie din Romania a fost doborat

Un tanar de 20 de ani din Suceava, a reusit sa doboare recordul pentru cea mai mare amenda de circulatie obtinuta de un sofer. Mai mult, acesta s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de patru ani.

Conform politistilor, tanarul din orasul Siret a fugit de echipajul de la Politia Rutiera si a reusit sa incalce nu mai putin de 16 reguli din Codul Rutier 2020. Drept urmare, acesta a primit o amenda de 20.880 lei si are permisul suspendat pana in 2024.

Se pare ca tanarul a depasit viteza in localitate cu mult peste 100 km/h, nu a oprit la semnalul politistilor si a circulat cu masina pe contrasens. Ati spune ca este o suma mare doar pentru aceste abateri, insa acesta a repetat faptele la kilometri diferiti, asa ca acestea au fost cumulate. Doar o singura inregistrare a radarului privind viteza excesiva inseamna 90 de zile de suspendare a permisului de conducere.

Asa ca, mare atentie soferi teribilisti, pentru ca puteti plati scump daca o sa incalcati legea!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter