Agentii rutieri vor avea de suferit. Ce se intampla cu politistii din cazul femeii impuscate accidental

Politia Romana Amenzi

Dupa cum bine stiti, saptamana trecuta am relatat ca o femeie a fost impuscata din greseala de politisti in timp ce acestia incercau sa opreasca un sofer in trafic. Ei bine, o asociatie cere o masura pentru apararea drepturilor omului: politistii trebuie sa foloseasca arme cu electrosocuri.

Conform Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki, politistii cre urmaresc un sofer indisciplinat in trafic nu trebuie sa foloseasca arma de foc, ci pe cea cu electrosocuri…. Asociatia cere aceste masuri pentru ca orice trecator ar putea deveni victima colaterala, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta la Reghin.

Mai mult, agentii ar trebui invatati sa opreasca masinile in trafic utilizand benzile cu tepi, insa nu toti officialii sunt de accord cu aceasta masura. Femeia impuscata in cap a fost operata si se afla acum in coma indusa.
Cu toate ca sansele de a-i opri pe soferii indisciplinati se reduc considerabil, pietonii sunt cei ce ar beneficia de mai multa siguranta. In ultimii trei ani, 3 oameni au murit sub gloantele Politiei.

Iata ce au declarat expertii:

COSMIN ANDREICÄ‚, Sindicatul Polițiștilor Europeni: „Este nevoie de echipamente, adică de electroșocuri. Însă din 2002 și până în prezent, M.A.I. nu a înÅ£eles să doteze poliÅ£iștii cu astfel de echipamente. Nici noi nu ne dorim să fim în situaÅ£ia de a-l folosi, dar, de aici și până la a-l retrage, e cale lungă. Sub nicio formă.”

DAN ANTONESCU, specialist crimonolog: „Se executau diverse ședinÅ£e, de exemplu, siluete între alte siluete. Trebuia să nimerești exact infractorul care se ascundea în mulÅ£ime. Indiferent de situaÅ£ie, pot apărea factori neprevăzuÅ£i, de exemplu, ricoșeuri.”

”Aproape zilnic este beat. Umblă cu mașina, umblă pe drumul naÅ£ional cu 30-40 la oră cu girofarurile pornite, abia stă la volan. În urmă cu un an sau doi, a fost oprit de șeful de post de la Aluniș. L-a somat să oprească, n-a oprit, a fugit. M-a ameninÅ£at într-o seară cu pistolul, că el e cel mai tare și el face legea în zonă”, spune un localnic despre soferul pe care politistii au incercat sa-l opreasca.

Newsletter

Whatsapp