Activistii de mediu au vandalizat 40 de masini de lux, in Germania: "Ne antrenam pentru Salonul Auto de la Frankfurt"

Saloanele Auto din intreaga lume au inceput sa atraga tot mai multa atentie, inclusiv din partea activistilor de mediu.

Aston Martin vandalizat

Organizatorii Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc in perioada 12-22 septembrie, au anuntat ca se asteapta la proteste masive din partea activistilor de mediu din Germania. Potrivit informatiilor din presa germana, politistii investigheaza un grup numit "Rocks in the Gearbox", dupa ce membrii acesteia au vandalizat 40 de masini de lux, la un dealer auto din apropiere de Frankfurt.

Grupul si-a asumat raspunderea pentru atacul care a avut loc la inceputul acestei saptamani la un dealer de automobile Jaguar, Land Rover si Aston Martin.

Potrivit unui purtator de cuvand al politiei din Frankfurt, usile de sticla ale firmei au fost sparte, iar vandalii au distrus cateva zeci de masini dupa ce le-au lovit cu pietre, ciocane si rangi. Imediat dupa incident, grupul a emis un comunicat in care sustine ca actiunea a fost un "antrenament" pentru salonul auto care va ava loc la mijlocul lui septembrie.

"Peste cateva saptamani, Frankfurt va lansa o noua propaganda care promoveaza acest sistem de transport invechit, care distruge clima si mediul inconjurator. Vrem sa expunem aceasta adunare pentru ceea ce este: profituri facute pe spatele celor saraci si pe cheltuiala generatiilor viitoare. Credem ca este timpul sa aruncam cu pietre in schimbatoarele de viteza ale capitalismului", se arata in comunicat

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter