A aparut prima masina care se incarca de la soare!! Costul prototipului e ametitor

A aparut masina solara

Tehnologia avanseaza intr-un ritm alert, iar dupa aparitia masinilor electrice era o chestiune de timp pana cand vora aperea modele cu alt gen de alimentare. 

Asteptarea s-a incheiat pentru ca de curand a fost lansat un prototip solar. One este prima masina care se alimenteaza cu ajutorul razelor Soarelului si este un Sedan cu cinci locuri, care poate deveni o masina de serie, daca reactiile vor fi unele pozitive. Aflat la stadiul de prototip, masina are unele carente de ordin tehnic, insa forma sa este una spectaculoasa, in concordanta cu ceea ce se vrea acest model.

Vestea buna vine la capaitolul autonomie. In comparatie cu o masina electrica produsa de americanii de la Tesla, un One are o autonomie de aproximativ 725 de kilometri, iar autoturismul se incarca cu ajutorul unor panouri solare montate pe plafon, dar care sunt acoperite cu sticla pentru a nu influenta in vreun fel forma spectaculoasa a prototipului.

Toate bune si frumoase pana aici, insa veselia dispare atunci cand vine vorba despre pretul autoturismului. Potrivit primelor estimari, o astefl de masina va costa in jur de 170.000 de dolari, acesta fiind pretul anuntat de compania producatoare, Lightyear, din Olanda. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter