5 tehnologii create de NASA care au ajuns sa fie prezente in majoritatea autovehiculelor

Stim ca e greu de crezut, insa trebuie sa le multumim inginerilor de la NASA pentru anumite tehnologii care au ajuns sa fie prezente pe masinile noastre. Iata care sunt cele 5 tehnologii create de NASA care au ajuns sa fie gasite pe majoritatea autovehiculelor.

5 tehnologii create de NASA care au ajuns sa fie prezente in majoritatea autovehiculelor

Cu toate ca ni se par banale acum, sunt tehnologii create de inginerii de la NASA care au ajuns in masinile noastre si de care nu aveam habar. Iata care sunt cele 5 astfel de tehnologii create de ingineri si care se gasez in majoritatea autovehiculelor.

Care este cea mai banala dotare de pe masini dezvoltata de cei de la NASA?

Ei bine, scaunele masinilor sunt extrem de importante, asa ca producatorii auto s-au asigurat ca ofera confort si pentru a face acest lucru s-au indreptat catre cei de la NASA.

Citeste si: Semafor cu camere video - o noua tehnologie care poate fluidiza traficul

Este si cazul celor de la Nissan, care au fost ajutati de cei de la NASA pentru a dezvolta un nou scaun pentru automobilele sale. La fel ca si un astronaut, soferii masinilor trebuie sa fie in siguranta si sa poate conduce vehiculele pentru perioade lungi de timp.

Dupa ani de cercetari, Nissan a debutat noul model de scaun derivat din cel de la NASA a fost introdus pe sedanul Altima. In zilele noastre, designul a fost adoptat pe o multime de modele ale producatorului japonez.

Tehnologii dezvoltate de inginerii NASA pentru masinile noastre

O alta tehnologie care si-a facut loc rapid in lumea automobilelor a fost cea care monitorizeaza presiunea pneurilor. Dupa cum bine stim, masinile din ziua de astazi au un martor de bord care atentioneaza soferul ca presiunea din pneuri a scazut. Ei bine, aceasta tehnologie a fost dezvoltata prima data de cei de la NASA, pentru ca era extrem de importanta atunci cand naveta spatiala ateriza.

Frecarea este si ea o problema pentru majoritatea motoarelor, iar lubrifiantii reduc anumite defectiuni ce pot aparea. Asa a inceput sa fie folosita nanotehnologia, care putea sa repare partile cu mici defectiuni, fara ca acestea sa fie inlocuite. Aceasta tehnologie a fost dezvoltata de cei de la NASA.

NASA este responsabila pentru protectia pilotilor de curse, in masinile carora temperatura poate ajunge pana la 70 de grade Celsius. Caldura bine prin podea, de la motor si de la transmisie.

Inginerii NASA au dezvoltat materiale pentru a proteja naveta spatiala atunci cand aceasta intra in atmosfera pamantului, adica atunci cand aceasta aproape ca ia foc. Drept urmare, tehnologia a fost adaptata pentru masinile de curse, care tine caldura departe.

La fel se intampla si cu emisiile de CO2! Noile filtre adaptate de la tehnologia spatiala folosita de NASA pot ajuta pilotii sa respire are curat, iar emisiile sunt eliminate in proportie de 99%.

O alta tehnologie spatiala care este adaptata pentru masinile noastre se refera la automobilele autonome. NASA a dezvoltat tehnologia care se afla pe roverul lunar pentru ca acesta sa poata ocoli singur pietrele sau crevasele, iar o masina autonoma trebuie sa fie capabila sa faca acest lucru. Aceeasi tehnologie isi face aparitia si in masinile noastre, iar automobilele autonome par sa fie viitorul.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter